Spečatené: Kidd na tri roky trénerom Brooklynu

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 14:13 • 2 min
Spečatené: Kidd na tri roky trénerom Brooklynu

NEW YORK - Hráčska kariéra žijúcej legendy basketbalovej NBA Jasona Kidda sa síce uzavrela začiatkom júna, ale 40-ročný veterán (nar. 23. marca 1973) a jeden z najlepších stredných rozohrávačov všetkých čias sa vrhá na novú - trénerskú. Brooklyn Nets oznámili angažovanie svojej bývalej hviezdy do funkcie hlavného kouča na tri roky.

slovakia

left justify in out

"Jason je osvedčený víťaz a vodca s nepreberným množstvom vedomostí a skúseností. Bude to pre neho prirodzený prechod z hráčskej do trénerskej roly. Stelesňuje odolnosť, inteligenciu a kladie do popredia kolektív, o čo sa snažíme v našom klube," komentoval generálny manažér Nets Billy King na oficiálnom webe. 

"Víťazné tímy zdobí pripravenosť, nesebeckosť a zodpovedný prístup. Práve toto očakávam ako tréner od mužstva. Som skutočne nadšený touto nasledujúcou fázou môjho basketbalového života," podotkol Jason Kidd. 

Neúnavný zberateľ triple-double (až 107 počas kariéry) mal v 1391 dueloch základnej časti priemer 12,6 bodu a 8,7 asistencie na zápas. Rodák zo San Francisca sa tento rok druhýkrát po sebe stal držiteľom ocenenia Sportsmanship Award za vzorné reprezentovanie ideálov športu na palubovke i mimo nej a fair play hru. Počas kariéry pôsobil v New Yorku, Dallase, kde v roku 2011 získal svoj jediný titul v kariére, ďalej vo Phoenixe a New Jersey. S reprezentáciou USA vybojoval zlato na olympijských hrách v Sydney 2000 a Pekingu 2008. Až neuveriteľne vyznieva konštatovanie, že vo všetkých 56 stretnutiach vrátane priateľských, na ktoré nastúpil v americkom drese, ani raz nepocítil trpkosť prehry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies