SPD navrhuje pre migrantov decentralizované registračné centrá

NETKY.SK • 31 Október 2015, 17:11 • 2 min
SPD navrhuje pre migrantov decentralizované registračné centrá

BERLÍN/ĽUBĽANA/ZÁHREB/ATÉNY - Na lepšiu kontrolu prílivu utečencov navrhuje vládnuca Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) vytvoriť v krajine veľký počet decentralizovaných registračných a vstupných centier.

slovakia

left justify in out

Cieľom tohto opatrenia je lepší, kontrolovaný a regulovaný proces vstupu a registrácie žiadateľov o azyl, povedal dnes v Berlíne predseda SPD a vicekancelár Sigmar Gabriel.


Podľa agentúry DPA sa SPD týmto návrhom odklonila od návrhu na zriadenie centrálnych "tranzitných zón" na hraniciach, ktoré preferuje koaličná Kresťanskodemokratická únia (CDU) kancelárky Angely Merkelovej. Sociálni demokrati tvrdia, že takéto obrovské záchytné zóny nie je možné organizačne zvládnuť a právne podchytiť. Koncept SPD je "oveľa inteligentnejší alternatívny návrh", uviedol Gabriel.

 

Vstupné centrá by podľa neho mohli byť prevádzkované spolkovou a krajinskými vládami v rámci prijímacích zariadení a čakacích zón. Od registrácie v týchto centrách závisí ďalší osud žiadateľov o azyl - kto ju odmietne, bude v azylovom konaní znevýhodnený. Všeobecným cieľom je vrátiť sa "k regulovanému postupu", povedal Gabriel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona