Späť do školy! Kde výhodne kúpite školské pomôcky?

NETKY.SK • 5 September 2018, 11:00 • 2 min
Späť do školy! Kde výhodne kúpite školské pomôcky?

Ani sme sa nenazdali a prázdniny sú preč. Skončil čas bezstarostných dní a opäť prišiel denný režim plný povinností. Ak Váš školák ešte stále nie je pripravený, je najvyšší čas na nákup školských pomôcok. Reťazce ponúkajú veľké zľavy na školský tovar.

slovakia

left justify in out

Málokto má čas behať a zháňať veci do školy v rôznych obchodoch. Ak aj vy patríte k tým, ktorí najradšej všetko nakupujú pod jednou strechou, iste vás poteší, že obchodné reťazce Kaufland aj Tesco sa na september pripravili. Viete, čo by mala obsahovať taška vášho školáka?

 

Malý veľký prvák

Aj vám sa zdá, že to bolo len včera, keď ste vášho drobca po prvý raz viedli za rúčku do škôlky? Hrdlo vám zvieral strach z novej životnej etapy, ako aj žiaľ, že obdobie bábätka je navždy preč? A teraz tu pred vami stojí prváčik – pre cudzích malý, no pre vás veľký školák.

 

Školy buď dávajú rodičom zoznam vecí, ktoré treba nakúpiť, alebo ich požiadajú o finančný príspevok a pomôcky nakúpia sami. Ak patríte k tým, ktorí dostali zoznam, pozorne si ho preštudujte. Okrem klasických zošitov vás čaká nákup vhodného pera, pomôcok na výtvarnú a telesnú výchovu a, samozrejme, školskej tašky. Hoci by ste to najradšej vybavili sami, neunáhlite sa. Bude to práve vaša ratolesť, kto bude tieto veci denne používať. Preto by sa jej mali páčiť. Nechajte školáka, nech si vyberie, aký motív chce mať na taške či zošitoch. Na nákup sa preto vyberte spolu, prípadne si doma prelistuje letáky obchodných reťazcov. Ak doma žiadne nemáte, nájdete ich on-line. Napríklad na stránke www.letakomat.sk nájdete letáky rôznych reťazcov, ktoré majú mnohé produkty za zvýhodnené ceny.

 

Nezabúdajte ani na starších žiakov

Mladí tínedžeri často budia dojem, že našu pomoc už nepotrebujú a všetko vedia najlepšie. O to viac by ste si ich prípravu do školy mali preveriť. Ľahko sa môže stať, že do nového akademického roka vstúpia zlou nohou len pre to, že im bude niečo chýbať. Ponúknite im vašu pomoc – napríklad vo forme odvozu do obchodu, kde to už necháte na nich. Taktiež pred nimi môžete „náhodou“ spomenúť, že sa chystáte na nákup oblečenia. V obchodoch Pepco si nájdu oblečenie menší ale aj väčší.

 

Urobte si zásoby

Či už na začiatku roka, alebo v jeho priebehu, určite nastane situácia, keď vaše dieťa zrazu zistí, že v zošite sa mu minuli strany, zlomilo sa mu pravítko, či vyschli farby na výtvarnú výchovu. Majte vždy pár  kusov z najčastejšie používaných školských potrieb do zásoby. Vyhnete sa tak zbytočnému stresu a panike. A ak ich nakúpite v zľave, ešte aj ušetríte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona