Spartu potiahli k víťazstvu Slováci, Cingeľ: Nesmieme poľaviť

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:39 • 2 min
Spartu potiahli k víťazstvu Slováci, Cingeľ: Nesmieme poľaviť

PRAHA - Hokejisti Sparty Praha úspešne vkročili do bojov vo štvrťfinále play off českej extraligy.

slovakia

left justify in out

Stredajší hladký triumf 3:0 nad Hradcom Králové mal navyše výrazný rukopis slovenských legionárov - pri druhom góle Sparty si pripísal asistenciu Martin Réway a Lukáš Cingeľ v 48. minúte uzavrel skóre stretnutia.
     

Dva presné zásahy zaznamenali domáci v presilovke a práve to bude podľa Cingeľa zrejme rozhodujúce aj v ďalších súbojoch. "Je vidno, že budú asi rozhodovať presilovky a to je dobré, lebo nám idú. Nám to vyšlo a teší nás, že sme hrali trochu do obrany. S tým sme mali problém, avšak zapracovali sme na sebe," uviedol po stretnutí pre oficiálny web klubu 22-ročný útočník, ktorý zároveň prízvukoval, že v play off si už nikto nemôže dovoliť poľaviť. "Máme super štyri päťky, to je naša výhoda. Teraz už nemôžeme poľaviť a stále treba takto hrať. Každý jeden zápas môže byť posledný, a preto sa vždy musíme sústrediť na najbližší duel."
     

Podľa asistenta trénera Zdenka Motáka je víťazstvo zaslúžené, však prípadnú eufóriu krotí. "Chceli sme do série vstúpiť s pokorou ku kvalitám súpera a podať aj sebavedomý výkon, čo sa nám vo všetkých tretinách darilo. Boli sme koncentrovaní, zodpovední a víťazstvo sme si zaslúžili. Výborné je, že Filip Novotný udržal nulu. Sláviť víťazstvo môžeme maximálne desať minút, teraz už sa musíme koncentrovať na ďalší zápas. Je to iba 1: 0 v sérii," uvieodl pre idnes.cz.
     

Druhý súboj série je na programe už vo štvrtok o 18.30 rovnako na pražskom ľade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona