Sparťan Vácha o prehre v Plzni: Slabý výkon, naša hlúposť

NETKY.SK • 3 November 2014, 09:36 • 2 min
Sparťan Vácha o prehre v Plzni: Slabý výkon, naša hlúposť

PLZEŇ - Futbalistom pražskej Sparty šláger jesennej časti českej Synot ligy absolútne nevyšiel, keď domácej Viktorii Plzeň podľahli 0:2 a úhlavný rival v boji o titul im tak odskočil už na rozdiel štyroch bodov. Pod prehru sa podľa stredopoliara Sparty Lukáša Váchu veľkou mierou podpísal prvý inkasovaný gól.

slovakia

left justify in out

"Veľmi nám ublížil prvý gól. Z prvej vážnejšej situácie pred vlastnou bránou sme inkasovali. Ten roh sme si určite mali postrážiť. Nebol to ani žiadny signál, ktorému by sa nedalo zabrániť. Je to veľká škoda a naša hlúposť," citoval Váchove slová portál idnes.cz. "Domáci boli lepší, my sme nehrali dobre. Strácame štyri body, ale liga je dlhodobá súťaž a nič nebalíme," podotkol Vácha. Už vo štvrtok 6. novembra o 21.05 h sa sparťania budú môcť svojím fanúšikom revanšovať, vo 4. kole Európskej ligy UEFA 2014/2015 privítajú na Letnej Slovan Bratislava. "Snáď nás prehra s Plzňou nezrazí. Ale určite musíme podať lepší výkon. Verím, že nás vpred poženú aj fanúšikovia," dodal Vácha na margo postfederálneho derby. V jeho prvom "vydaní" Sparta triumfovala v Bratislave 3:0.

 

Slabou vizitkou Sparty bolo, že jej hráči počas zápasu v Plzni ani raz nevystrelil do priestoru brány. Vácha si však nemyslí, že by výkon mužstva bol podpriemerný. "Bol zlý, nehrali sme dobre, to uznávam. Ale keby sme hrali podpriemerne, tak schytáme päť gólov. Plzeň dobre bránila, ťažko sme sa dostávali cez obranu súpera. Nemali sme takú hernú prevahu, na akú sme zvyknutí. Plzeň sa na nás dobre pripravila, vychádzala zo zabezpečenej obrany do brejkov a potrestala našu chybnú rozohrávku. Nám chýbal pokoj na kopačkách, zbytočne sme loptu nakopávali. Domáci dýchali Davidovi Lafatovi na chrbát, vyhrávali súboje a získavali aj odrazené lopty," zosumarizoval Vácha šláger jesene, ktorý sa hral v rámci 13. kola najvyššej českej súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies