Spartakus Cancellara je konečne zdravý, chce si užiť čaro Vianoc

NETKY.SK • 7 December 2015, 12:34 • 2 min
Spartakus Cancellara je konečne zdravý, chce si užiť čaro Vianoc

BERN - Fabian Cancellara je šťastný, lebo je konečne zdravý, čo v práve sa končiacej cyklistickej sezóne nebola pre neho samozrejmosť. Tridsaťštyriročnému švajčiarskemu kráľovi časoviek a klasík vôbec nevyšiel uplynulý súťažný ročník, zmarili mu ho viaceré zranenia.

slovakia

left justify in out

Na jarných jednorazových pretekoch E3 Harelbeke si pri páde zlomil dva stavce v spodnej časti chrbtice, čo ho vyradilo z účasti na monumentoch Okolo Flámska a Paríž - Roubaix. Na slávnej Tour de France v žltom drese lídra pretekov opäť spadol a znova si zlomil tie isté stavce. Na septembrové majstrovstvá sveta do amerického Richmondu ani necestoval, skolila ho črevná chrípka.


"Tvrdo trénujem, ale tak to má byť, a všetko je na správnej ceste. Už sa teším na spoločný tréningový kemp so svojím tímom. V tomto roku mi nevyšlo takmer nič, ale dôležité je, že som neuponáhľal návrat. Myseľ kontroluje telo a spoločne mi nedovolili vrátiť sa skôr do súťažného diania,“ cituje Cancellaru server Cyclingnews.

Populárny "Spartakus" až doteraz trénoval v domácich podmienkach a ešte pred odchodom na sústredenie jeho tímu Trek Factory Racing do Španielska sa zastaví v belgickej televízii v šouprograme Van Gils & Guests. Štvornásobný majster sveta a olympijský víťaz v časovke Cancellara už takmer pred mesiacom oznámil, že budúca sezóna bude jeho poslednou v profipelotóne. Rád by sa dočkal ešte jedného veľkého víťazstva, preto potrebuje absolvovať zimnú prípravu na vysokej úrovni. Nezávisle od toho si však dopraje pokojné vianočné sviatky.

"Stupňovaný tréning je dôležitý, ale šťastný budem vtedy, keď budem môcť zapnúť vianočné svetielka a vo sviatočný večer si sadnúť doma na gauč. Je pekné objaviť čaro Vianoc. Všetkým odkazujem: užite si nadchádzajúce sviatky! Nie však tým, že zjete množstvo koláčov. Buďte radšej s priateľmi a blízkymi,“ zaželal svojím fanúšikom Cancellara, ktorý je otcom dvoch dcér, 9-ročnej Giuliany a 3-ročnej Eliny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona