Spartak Trnava zvíťazil nad Ružomberkom, Nitra prekvapivo zdolala Žilinu

NETKY.SK • 13 August 2020, 23:14 • 2 min
Spartak Trnava zvíťazil nad Ružomberkom, Nitra prekvapivo zdolala Žilinu

TRNAVA/ŽILINA- Futbalisti Spartaku Trnava v 2.kole Fortuna ligy zvíťazili na domácom ihrisku nad MFK Ružomberok, Žilina nestačila na Nitru.

slovakia

left justify in out

Trnava na úvod s dvoma víťazstvami

Pred stretnutím odovzdal riaditeľ Spartaka Milan Cuninka Jánovi Vlaskovi dres s číslom 100, pretože tento zápas bol jeho jubilejný v trnavských farbách. V úvode začali lepšie Ružomberčania, ale v 6. minúte fauloval Múdry perenikajúceho domáceho hráča a z nariadenej jedenástky Vlasko v 7. minúte dostal domácich do vedenia. Gól domácich povzbudil, hra sa vyrovnala, no snaha útočníkov na oboch stranách končila na dobre hrajúcich obranách. V 15. minúte po prieniku donútil Cabral zasahovať Macíka, o chvíľu na opačnej strane centrovanú loptu Gereca kryl Ruskov.

 

img

 

 

V druhom polčase najskôr po centri z ľavej strany prestrelil Kružliak a na opačnej strane strelu Pačindu kryl Macík. V 55. minúte domáci zvýšili na 2:0 zásluhou Griča, ktorý premenil centrovanú loptu do päťky na druhý domáci gól. V 80. minúte posúdil rozhodca zákrok na ružomberského hráča ako nedovolený, nariadil penaltu a z nej Maslo s prehľadom znížil na 1:2. Ružomberčania v závere dvakrát prestriedali a vrhli všetky sily do útoku v snahe vyrovnať. Už v nadstavenom čase zahrávali rohový kop, do šestnástky sa presunul i brankár Macík, no Trnavčania loptu so svojho pokutového územia odvrátili, vyšprintoval za ňou Pačinda a prešiel s ňou až do pokutového územia Ružomberka a definitívne tretím gólom spečatil zaslúžené trnavské víťazstvo.

 

 

Nitra získala cenný skalp domácej Žiliny

Opatrný úvod stretnutia Žilina - Nitra nepriniesol výraznejšiu šancu na gól. Prvýkrát musel hosťujúci gólman zasahovať v úvode 11. minúty po Gonovej umiestnenej strele k žrdi, vytesnil ju však na roh. Hostia sa v 43. minúte tešilii z gólu, nanešťastie pre nich ho strelili z ofsajdovej pozície. Prvýkrát sa menilo skóre v nadstavenom čase prvého polčasu. Kurminowski si zasekol obrancu, tiesnený prihral Bičachčjanovi a ten trafil presne k pravej žrdi. V 56. minúte bolo vyrovnané, dobiedzajúci Michal Faško využil hrubú chybu domáceho obrancu Kiwiora a zoči-voči Petrášovi nezaváhal - 1:1. V 66. minúte už to bolo 1:2, Šefčíkov rohový kop poslal hlavou do siete Faško. V úvode nadstaveného času napálil z hranica vápna do žrde Bernát, Bičachčjanovu dorážku vyrazil Šípoš. O chvíľu neskôr sa rútili na štyria hostia na dvoch domácich obrancov, Hovhannisjan akciu zakončil strelou do Petráša. Skóre sa už nemenilo, Žilina doma podľahla Nitre 1:2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona