Spartak Trnava zdolal Banskú Bystricu, Dunajská Streda Nitru

NETKY.SK • 1 September 2013, 09:00 • 2 min
Spartak Trnava zdolal Banskú Bystricu, Dunajská Streda Nitru

TRNAVA - Futbalová Corgoň liga dnes pokračovala zápasmi ôsmeho kola.

slovakia

left justify in out

Už v 1. minúte zápasu ohrozil brankára hostí Schranz. Trnavčania sa od úvodu snažili zatlačiť hostí na ich polovicu, to sa im aj darilo, ale pozorná obrana Dukly, ktorá doteraz inkasovala len 6 gólov, dokazovala svoje kvality. Za zmienku stojí center Chovanca, na ktorý nik z domácich nedosiahol. V 27. minúte po prihrávke dobre hrajúceho Chovanca nastrelil Schranz spojnicu brány Dukly.

V 35. minúte po hrubke Tótha a jeho nedorozumení s Adámikom sa dostali traja Bystričania pred Filipka a Jurčo s prehľadom skóroval. V 39. minúte mohla Dukla zvýšiť svoj náskok, ale zakončujúceho Slančíka Filipko vychytal.

Druhý polčas začali domáci aktívne a už v 47. minúte vnikajúceho Schranza vo vnútri šestnástky nedovolene zastavil Nosko, za čo videl červenú kartu. Nariadenú penaltu však Kuzma nepremenil. Domáci po tomto momente viditeľne znervózneli a napriek neustálej útočnej snahe sa im dlho nedarilo dostať sa do zakončenia.

Diváci sa dočkali až v 77. minúte, keď po centri Štepanovského vyrovnal na 1:1 umiestenou hlavičkou k pravej žrdi Vlasko. Domácich gól povzbudil a napriek niekoľkým zahodeným príležitostiam sa dve minúty pred koncom dočkali aj vytúženého víťazstva, keď Vlasko spoza šestnástky svojím druhým presným zásahom nekompromisne rozhodol. V druhom polčase sa oslabená Dukla už nevedela gólovo presadiť a Trnavčania tak získali potrebné tri body.

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Sme vďační za získané tri body. Dnes hralo iba jedno mužstvo, Banská Bystrica sa iba bránila. Napriek tomu sme jej darovali gól po chybe, aká by sa nemala stávať. Po vylúčení na začiatku druhého polčasu sa Bystričania logicky zamerali iba na defenzívu. Som rád, že sme zápas otočili. Vyšli nám striedania, pretože Vlasko dvoma gólmi rozhodol."

 

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Mám pocit, že tento zápas ani inak dopadnúť nemohol. Viac o jeho priebehu nepoviem."

Dunajská Streda zdolala Nitru 1:0

V súboji posledného s predposledným si domáci z mierneho tlaku vytvorili niekoľko štandardných situácií, chýbalo však presné zakončenie. Najväčšiu príležitosť na strelenie gólu spálil v 16. minúte Ujlaky, keď jeho strelu z bezprostrednej blízkosti zmaril na dvakrát brankár Chudý. O päť minút sa dostal do sľubnej šance tandem Szarka - Matúš, druhý menovaný však nestihol vsunúť loptu po krížnej prihrávke do siete. Na druhej strane po rýchlom brejku po ľavej strane Sanchez nezvolil správu prihrávku na nabiehajúceho Clebera. V 41. minúte bombu najusilovnešieho hráča na ihrisku Antunoviča vyrazil brankár.

V 50. minúte získali domáci len rohový kop, jeho tradičným exekútorom bol Gašparík a práve Szarka hlavičkou dostal domácich do zaslúženého vedenia. Hráčov DAC-u gól povzbudil a do ďalších príležitostí sa dostali Ujlaky, Antunovič, opäť Szarka i striedajúci Ben Nasra. Na 2:0 mohol v závere zvýšiť striedajúci Huber, svoju šancu však nepremenil.
Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Celý týždeň sme sa pripravovali svedomito na tento zápas a napokon to bolo vidno na ihrisku. Dovolím si tvrdiť, že sme v priebehu celého stretnutia boli lepším mužstvom, vypracovali sme si viac gólových príležitostí, mali sme loptu viac na nohách a moji hráči chceli viac zvíťaziť. Reprezentačná prestávka nám teraz príde vhod, aby sme ďalej konsolidovali mužstvo."

Štefan Strečka, asistent trénera Nitry: "Každé mužstvo chcelo vyhrať, ale ťažko sa mi tento zápas hodnotí. Jeho úroveň neprekročila ligový priemer. Súper však dal gól a to rozhodlo. Chýbali nám niektorí hráči a dúfam, že situácia, ktorá v priebehu týždňa nastala v trénerskej oblasti, sa spolu s mužstvom v priebehu dvoch týždňov dá dokopy."


Trenčín podľahol Ružomberku

Trenčania vstúpili do zápasu aktívnejšie. Už v 2. minúte prešla lopta za obranu, tú si však zle prevzal van Kessel a jeho strelu Nikolič chytil. V 9. minúte so zakončením zbytočne otáľal Hajradinovič a obrana ho v poslednej chvíli odzbrojila. Skóre zápasu mohol po štvrťhodine hry otvorť Štefánik, keď po priamom kope trafil žrď brány hostí. Na opačnej strane si gól pýtala Adamovičova hlavička, ktorú bravúrne zneškodnil Volešák.

Hostia sa vedenia ujali v 19. minúte, keď po rohovom kope dostal až priveľa priestoru Tawamba Kana a hlavičkou strelil jediný gól 1. polčasu. Po polhodine hry sa obranou prekľučkoval Hajradinovič, ale na presné zakončenie mu už nezostali sily. Domáci mohli vyrovnať v 34. minúte. Čögley vybojoval loptu, ponúkol ju Štefánikovi, ale reprezentant SR z hranice šestnástky netrafil priestor brány. V závere polčasu potiahol loptu po ľavej strane van Kesel, jeho prihrávka na Williama však bola na dlhú nohu. 

Po zmene strán sa hostia zamerali už iba na dôslednú obranu a Trenčania s ňou mali značné problémy. Až v 55. minúte sa individuálne presadil van Keseel, ale prudkú prihrávku z bránkovej čiary nikto neusmernil do siete. O chvíľu Štefánik vybojoval loptu, z dobrej pozície nenamieril presne. V 72. minúte Hajradinovič nezakončil a Štefánik z uhla trafil iba vybiehajúceho brankára. O 4 minúty neskôr aktívny van Kessel trafil brvno. Ružomberčania mali po prestávke iba jednu vážnejšiu príležitosť, keď 4 minúty pre koncom zaváhal Čögley a prudkú strelu striedajúceho Luptáka vyrazil pozorný Volešák. Tlak Trenčanov gradoval v samom závere, Malecovu hlavičku z bránkovej čiary vyškriabal Nikolič. V nadstavenom čase sa o vyrovnanie pokúšal van Kessel, ale zvnútra šestnástky netrafil bránu.

Martin Ševela, asistent trénera Trenčína: "Do zápasu sme mali dobrý vstup a prvých 15 minút sme predviedli kvalitný výkon. Následne nám akoby odišla istota. Ružomberčania hrozili najmä zo štandardiek. V druhom polčase sa od nás odklonila Šťastena, čo dokumentovala nastrelená žrď a brvno. Tešíme sa aspoň z toho, že nás diváci po zápase za predvedený výkon vytlieskali."

Viliam Hyravý, asistent trénera Ružomberka: "Prvý polčas bol z našej strany ešte aspoň aký-taký, strelili sme gól. Po prestávke sme mali aj kus šťastia a najmä vďaka vynikajúcemu brankárovi Nikoličovi sme si odviezli tri šťastné body."


Spartak Myjava vyhral nad Košicami 1:0

Prvá veľká príležitosť sa zrodila v 12. minúte po centri Lukšíka a zakončení Daniela, Tofiloski vyškriabal loptu nad brvno. Z následného rohu ešte strieľal Pekár, brankár Košíc bol opäť pripravený. V 17. min vyslal tvrdý projektil Pekár, Tofiloski s námahou strelu vyrazil a dobiehajúci Sládek nezakončil presne. V 22. min zakončoval opäť Sládek po prihrávke od Lukšíka, no tiesnený Bukatom poslal loptu nad bránu. Ojedinelá strela Košičanov prišla po polhodine hry od Diabyho, ale bola nedôrazná. Skóre sa mohlo zmeniť v 35. minúte po hlavičke Daniela, zatriaslo sa iba brvno. V 40. min videli diváci strelu Dudu, ktorá tesne minula bránu. V samom závere prvého dejstva vznikla po dlhej centrovanej lopte neprehľadná situácia pred Tofiloskim, lopta sa nakoniec ocitla na žrdi. Následne sa do zakončenia dostal Viazanko, Solnička vyrazil jeho pokus na roh.

V úvode II. polčasu sa v 16-tke otočil s loptou Sládek, no Tofiloski výborným vybehnutím zamedzil gólu. Do deja zápasu výrazne zasiahla 49. minúta, keď rozhodca Fajčík vylúčil po druhej žltej karte Marčeka. Na ihrisko sa následne vkrádala nervozita. V 51. a 56. min pokúšal šťastie Pačinda, nebol však úspešný. V 65. min znamenal nebezpečenstvo nevydarený center Korijkova a o minútu prudká strela Viazanka, v oboch prípadoch predviedol svoje umenie Solnička. Oslabení kopaničiari pohrozili v 72. min, keď pálil z diaľky Šulek, Tofiloski jeho strelu vyrazil. V 76. min predviedol nevídané sólo neúnavný Kukoľ, prihral Sládekovi, jeho strelu brankár vyrazil, ale dobiehajúci Kuračka už rozvlnil sieť – 1:0. O vyrovnanie sa pokúšal vzápätí Bašista "bombou" z 35 metrov, kvalitným zákrokom sa zaskvel Solnička. V samom závere duelu prišlo ešte ku kontroverzii medzi viacerými hráčmi, kde bol najaktívnejší Bašista, ktorý uvidel červenú kartu. Zápas sa napokon skončil výhrou domácej Myjavy v pomere 1:0.

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Dnešné tri body boli poctivo vybojované. Košice nepatria tam, kde sú. Košice sú kombinačne výborné mužstvo, ktorému to nepadá. Po oťukávacom začiatku sme sa dostávali do nebezpečnejších situácií. Bolo to o prvom góle, ktorí sme dali našťastie my, opäť v podčíslení, čo je asi naša špecialita. To, že Kuračka dal gól - je to proste sup, ktorý tie priestory vyhľadáva."

Jaroslav Galko, tréner Košíc: "Diváci videli zaujímavé stretnutie. V úvode sme začali dobre kombinačne, domáci si potom vytvorili tlak, nebezpeční boli po štandardných situáciách. Prvý polčas sme ustáli, šance boli na jednej i druhej strane. V druhom polčase sme mali po vylúčení Marčeka na ihrisku o jedného hráča viac. Aj hráči vedeli, že v minulom zápase domáci po vylúčení dali 4 góly. Mali sme prevahu, do zhustenej obrany sme ale nevedeli nič vytvoriť. Prišla školácka hrubka najskúsenejšieho hráča a gól. V závere príležitosti prišli, gól však nie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona