Spartak Trnava zbrojí, získal Maruška aj Tótha

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 17:34 • 2 min
Spartak Trnava zbrojí, získal Maruška aj Tótha

TRNAVA - Corgoňligový klub FC Spartak Trnava získal dve posily do defenzívy. V pondelok popoludní sa klubu upísali stopér Martin Tóth a defenzívny záložník Matic Maruško.

slovakia

left justify in out

Kontrakt Martina Tótha (nar. 13. 10. 1986) znie na dva roky. Do Trnavy prichádza ako voľný hráč, keďže v Slovane Liberec mu k 30. júnu skončila zmluva. Ide o bývalého slovenského reprezentanta do 21 rokov, ktorý futbalovo vyrastal v Nitre, kde aj okúsil ligu. "Prichádzam do klubu, ktorý má na Slovensku svoje meno a prestíž. Teším sa aj na vynikajúcich fanúšikov. Som rád, že som sa vystrábil zo zlomeniny ihlice v členku, ktorá ma limitovala počas jari v Liberci. Cítim sa už úplne fit a som pripravený hrať. Ak bude možnosť, nemám problém naskočiť už v nedeľu proti Trenčínu," povedal Tóth.

Matic Maruško (nar. 30. 11. 1990) pochádza zo Slovinska a prichádza ako voľný hráč. Naposledy hrával za tím Mura 05, ktorý však zbankrotoval. V najvyššej slovinskej súťaži má na konte 94 štartov a šesť gólov. V Spartaku bol na skusoch už v zime, vtedy sa ale tímy nedohodli na výške odstupného. Maruško bude v Trnave hrávať minimálne rok, na ďalší rok má Spartak na hráča opčné právo. "Teší ma, že som podpísal zmluvu so Spartakom. Dúfam, že s klubom zabojujeme už v tejto sezóne o pohárovú Európu. O slovenskom futbale viem od môjho priateľa Dare Vršiča, ktorý hral za Žilinu. O krajine hovoril len v dobrom a chválil fanúšikov Spartaka, ktorí sú najlepší na Slovensku," uviedol Maruško.

Po príchode dvoch nových posíl sa zvýši konkurencia v mužstve. "Sú to kvalitní futbalisti. Na Matica sme mali kontakt, po krachu slovinského klubu sme promptne reagovali a stiahli ho do Trnavy. Máme na neho dobré referencie od majiteľov i ostatných ľudí, ktorí ho videli hrať zápas proti pražskej Slavii na zimnom sústredení. Rozhodli sme sa, že ho angažujeme. Martin Tóth bol kapitánom Nitry, neskôr ho získal Liberec. Trénuje s nami už dva týždne, teraz sme dotiahli veci. V príprave dokázal, že je fit. Ide o kvalitného futbalistu, pri ktorom som presvedčený, že nám pomôže," povedal k príchodu posíl tréner Juraj Jarábek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona