Spartak Trnava začal prípravu s mnohými zmenami v kádri

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 13:34 • 2 min
Spartak Trnava začal prípravu s mnohými zmenami v kádri

TRNAVA - Futbalový klub FC Spartak Trnava začal v utorok prípravu na nadchádzajúcu sezónu pod vedením nového trénera Juraja Jarábka. Na úvodnom zraze jedenásteho tímu Corgoň ligy 2012/2013 bolo 18 hráčov, pričom káder tímu zo "slovenského Ríma" prešiel výraznými zmenami.

slovakia

left justify in out

Na utorňajšom úvodnom tréningu chýbali mládežnícki reprezentanti SR Dobrivoj Rusov, Ivan Schranz a Michal Habánek. Koučovi "andelov" sa však už hlásila prvá významná posila - stopér Jozef Adámik, ktorého angažovalo vedenie Spartaka z Banskej Bystrice. Ďalší novic stredopoliar Ján Chovanec zatiaľ absentoval, pretože dostal povolenie na predĺženú dovolenku. V Trnave sú na skúške konžský útočník Elvis Mashike Sukisa, ktorý naposledy pôsobil v druholigovom Baníku Ružiná a mladý Macedónčan Dejan Peševski z Ružomberka. Naopak, káder opustili Patrik Gross, Jakub Jakubov, Mário Bicák, Patrik Čarnota, Martin Raška, Ladislav Tomaček, Karol Pavelka, Ivan Lietava, Radoslav Ciprys, Ján Petráš, Michal Gašparík a Ivan Hodúr.

"Chceme ísť cestou prebudovania kádra a postupne utvoriť perspektívne mužstvo. Káder je v procese tvorby. Verím, že hráči, ktorí prídu, zapadnú do kolektívu. Mám vytypované určité posily, ale zatiaľ nebudem konkrétny," povedal zástupcom médií Juraj Jarábek, ktorý v minulom ročníku viedol FC ViOn Zlaté Moravce a s Trnavčanmi podpísal zmluvu na tri roky s opciou. "Razím zásadu, že práca okolo klubu musí byť tímová, preto si beriem ľudí, ktorí majú vzťah k Spartaku. Mám rozhodujúce slovo pri príchodoch a odchodoch a figurujem aj v správnej rade," doplnil Juraj Jarábek, ktorý by chcel angažovať aj svojho bývalého zverenca zo Zlatých Moraviec Andreja Hodeka a predĺžiť kontrakty so Srdjanom Grabežom a Marekom Kaščákom. Tým vypršala platnosť kontraktov.

Ďalšou významnou zmenou môže byť obsadenie postu generálneho manažéra. Túto funkciu zastáva Jozef Valovič, ktorý je momentálne na dovolenke, ale hovorí sa o jeho odchode zo štruktúr klubu a jeho možnom príchode do Slovan Bratislava.

Spartakovci absolvujú pred začiatkom sezóny sedem duelov, od 15. júna sa budú pripravovať v Jaslovských Bohuniciach, potom ich čaká herno-kondičný pobyt v Piešťanoch, nasledovať budú stretnutia so Šúrovcami, Šaľou, Znojmom, Libercom a generálkou na Corgoň ligu 2013/2014 bude súboj s Bohemians Praha (6. júla).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona