Spartak Trnava vyrovnal vyše 15 rokov starú víťaznú sériu

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 12:37 • 2 min
Spartak Trnava vyrovnal vyše 15 rokov starú víťaznú sériu

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava sa vezú na víťaznej vlne, po ktorej im v ligovej tabuľke patrí lichotivá tretia priečka. V nedeľňajšom zápase 27. kola Corgoň ligy zaknihovali po triumfe 2:0 na pôde MFK Ružomberok už piate nepretržité víťazstvo v rade, čím vyrovnal sériu, akú "bílí andeli" ťahali naposledy pred viac ako pätnástimi rokmi.

slovakia

left justify in out

"V sezóne 1998/99 pod vedením trénera Dušana Galisa bodoval Spartak naplno taktiež v piatich dueloch za sebou. Od deviateho kola zdolal postupne Ružomberok 5:0, Rimavskú Sobotu 4:2, Nitru 6:0, Petržalku 3:2 a Žilinu 3:1. Víťazné ťaženie vtedy prerušila až remíza v Prešove, po ktorej nasledovali ďalšie tri deľby bodov," uvádza oficiálna stránka klubu.

 

Červeno-čierni odvtedy zaznamenali aj iné šnúry bez prehry, nestalo sa však, aby zvíťazili aspoň v piatich dueloch nepretržite. Ak by zverenci Juraja Jarábka zdolali v sobotu doma Žilinu, vyrovnali by sériu ekipy Karola Peczeho z ročníka 1996/97, keď spartakovci postupne zdolali Inter Bratislava, Petržalku, Banskú Bystricu, Humenné, Prešov a Nitru, pričom prehrali až v 28. kole v Bardejove.

 

Zaujímavosťou je, že po víťazných sériách prišli aj výsledky, ktoré ešte v tom istom ligovom ročníku znamenali koniec úspešných trénerov na lavičke andelov. Peczeho vystriedal po skončení ročníka práve Galis, ktorý viedol klub zhruba rok a pol, v spomínanom ročníku 98/99 ho vymenil v 23. kole Peter Zelenský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies