Spartak Trnava stratil šancu na postup, nepomohol ani bod z horúcej pôdy v Bruseli

NETKY.SK • 29 November 2018, 21:32 • 2 min
Spartak Trnava stratil šancu na postup, nepomohol ani bod z horúcej pôdy v Bruseli

BRUSEL - Vo štvrtkovom stretnutí 5. kola D-skupiny Spartak Trnava remizoval s domácim Anderlechtom Brusel 0:0. Súbežne hrané stretnutie medzi Fenerbahce Istanbul a Dinamom Záhreb sa skončilo rovnakým výsledkom, ktorý znamená druhé miesto pre turecký tím s Martinom Škrtelom. Slovenský úradujúci majster napokon nepostúpi zo skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/2018.

slovakia

left justify in out

Zverenci Radoslava Látala nazbierali dosiaľ 4 body (všetky v zápasoch proti Anderlechtu), Fenerbahce má už nedostihnuteľných 8 bodov. Hráčov Spartaka môže mrzieť najmä nepremenená veľká šanca Marka Bakoša ešte v prvom polčase. Inú príležitosť na skórovanie si slovenský majster neutvoril.

Spartak Trnava uzavrie svoje účinkovanie v druhej najprestížnejšej súťaži 13. decembra od 21.00 h stretnutím 6. kola na domácom Štadióne Antona Malatinského proti Fenerbahce.

Európska liga 2018/2019 - D-skupina - 5. kolo - štvrtok:

RSC Anderlecht Brusel (Belg.) - FC Spartak Trnava (SR) 0:0
ŽK: 31. D. Appiah, 85. Sambi Lokonga - 32. Schirtladze, 79. Greššák, rozhodovali: Papapetru - Petropulos, Aptosoglu (všetci Gréc.)

Zostavy:
Anderlecht Brusel: Didillon - D. Appiah, Bornauw, Sanneh, Lawrence - Kayembe, Makarenko (81. Sambi Lokonga) - Musona (81. Amuzu), Morioka (81. Verschaeren), Saief - Dauda
Spartak Trnava: M. Chudý - M. Oravec, Martin Tóth, Greššák, Čanturišvili - Schirtladze, Kulhánek - Jirka, E. Grendel (90. Miesenböck), Malecki (90.+ Janso) - Marek Bakoš (59. Ghorbani)

Stretnutie sa začalo z oboch strán opatrne. Hráči slovenského i belgického tímu vyčkávali a nehrnuli sa do útoku. V 20. min sa na pravej strane uvoľnil Mohammed Dauda a hľadal Knowledgeho Musonu, ktorý však na loptu nedosiahol, inak by sa ocitol sám pred prázdnou bránkou. O päť minút to spoza šestnástky skúšal Edo Kayembe, ale nemieril presne. V 32. min sa v obrovskej šanci slovenského šampióna ocitol Marek Bakoš, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprestrelil brankára domácich Thomasa Didillona. 

V úvode druhého polčasu boli jasne lepší hostia, ale napriek miestami zdrvujúcemu tlaku pred brankárom Martinom Chudým nevymysleli nič svetoborné. V 68. min z veľkej diaľky pálil Martin Tóth, bránku súpera však netrafil. V 76. min sa krásne uvoľnil v šestnástke Spartaka Rjota Morioka a blysol sa technickou strelou, proti ktorej vynikajúco zakročil Chudý. Aj v ďalších minútach druhého dejstva boli lepší hráči belgického družstva, ale neskórovali.

Tabuľka D-skupiny:
1. Dinamo Záhreb 5 4 1 0 11:3 13 - istý postup
2. Fenerbahce 5 2 2 1 7:6 8 - istý postup
3. Trnava 5 1 1 3 3:7 4
4. Anderlecht 5 0 2 3 2:7 2


Hlasy po zápase:
Radoslav Látal: "Máme bod z horúcej pôdy. Vychádzali sme z dobrej defenzívy, ktorá bola predpokladom úspechu. Sme radi za bod, máme štyri a sme spokojní. Niektorí hráči nehrali na svojich postoch. No ukázali, že sa vedia prispôsobiť a hrať aj na iných pozíciach. Tešíme sa na Fenebahce, lebo to bude rozlúčka a našim výnimočným polrokom. Budeme chcieť ešte získať nejaké body, takže sa na to doma pripravíme. Dúfam, že budeme hrať pred vypredaným štadiónom, ktorý nás bude hnať dopredu."

 

img
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona