Spartak Trnava - Slovan Bratislava 2:0 v 15. kole Corgoň ligy

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:19 • 2 min
Spartak Trnava - Slovan Bratislava 2:0 v 15. kole Corgoň ligy

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 2:0 v 15. kole Corgoň ligy

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľňajšej dohrávke 15. kola Corgoň ligy nad Slovanom Bratislava 2:0 a vrátili sa na čelo tabuľky, odkiaľ zosadili MŠK Žilina. Po bezgólovom polčase rozhodol o triumfe domácich dvoma gólmi útočník Koro Kone.

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 2:0 (0:0)
Góly: 54. a 65. Koro Kone. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Kaščák, Čarnota - Bagayoko, Dobrotka, Žofčák, ČK: 90.+2 Dobrotka (Slovan), 8482 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak: Raška - Habánek, Gross, Čvirik, Hanzel - Prochádzka, Kaščák, Karhan, Ciprys (64. Petráš) - Vyskočil (86. Čarnota), Koro Kone (78. Oravec)
Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Táborský - Kladrubský - Milinkovič (75. Štepanovský), Grendel (53. Lačný), Žofčák, Halenár - Šebo (75. Kuzma)

Úvodná štvrťhodina tradičného ligového derby priniesla obojstranne opatrný futbal. Prvú veľkú príležitosť videli diváci až v 22. minúte, keď pred bránou Slovana vznikol obrovský závar, lopta skončila na brvne, no "belasým" sa ju napokon podarilo upratať do bezpečia. O tri minúty neskôr takmer zahrmelo na druhej strane, keď si Čvirik nedal pozor na dobiedzajúceho Šeba, ale brankár Raška napravil spoluhráčovo zaváhanie. V 37. minúte mali domáci výhodu priameho kopu z blízkosti šestnástky, loptu si postavil Hanzel, jeho technický pokus však gólman Hroššo zneškodnil. V závere polčasu sa zatriasla konštrukcia trnavskej brány po strele Halenára, skóre však zostalo nezmenené aj po šanci Vyskočila.
Po zmene strán domáci vystupňovali svoju aktivitu a dočkali sa v 54. minúte, keď Koro Kone potrestal chybu Hada a v samostatnom úniku nedal Hroššovi žiadnu šancu - 1:0. Rovnaký hráč o desať minút neskôr zvýšil vedenie Spartaka na dva góly, keď číhajúc na vzdialenejšej žrdi hlavou zužitkoval center z pravej strany - 2:0. Vzápätí mal ďalší gól na kopačke Hanzel, jeho delovku však Hroššo vytlačil nad brvno. Slovanisti už vpredu nedokázali nič vymyslieť, Dobrotka navyše v nadstavenom čase uvidel červenú kartu a "spartakovci" tak súperovi vrátili prehru 1:2 zo 4. kola.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies