Spartak Trnava s pokutou a dvoma duelmi bez divákov

NETKY.SK • 13 December 2013, 15:42 • 2 min
Spartak Trnava s pokutou a dvoma duelmi bez divákov

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na svojom pravidelnom štvrtkovom zasadnutí zmenila podmienečný trest Spartaka Trnava na nepodmienečný. V praxi to znamená, že Trnavčania odohrajú prvé dva svoje domáce zápasy v jarnej časti Corgoň ligy bez prítomnosti divákov.

slovakia

left justify in out

"Disciplinárka" sa rozhodla pre tento krok na základe hrubého nešportového správania (HNS) divákov, vnášanie, používanie, hádzanie pyrotechnických výrobkov, poškodzovanie zariadenia štadióna v sektore H a mimo neho, s napadnutím zložiek policajného zboru SR v stretnutí 19. kola s FK Dukla Banská Bystrica.

Spartak tiež musí zaplatiť peňažnú pokutu 3000 eur. Na prvých dvoch domácich jarných stretnutiach sa okrem delegovaných osôb môžu zúčastniť aj osoby podieľajúce sa na príprave a chode stretnutia, členovia usporiadateľskej služby, zástupcovia klubu hostí na vopred zaslanom mennom zozname v počte 40, realizačné tímy klubov, osoby s preukazom ZŤP a vopred akreditovaní pracovníci masovokomunikačných prostriedkov. Informuje o tom najnovšia úradná správa zverejnená na oficiálnej internetovej stránke SFZ.

DK SFZ ďalej uložila klubu prijať organizačno-personálne opatrenia voči HNS fanúšikov klubu na domácom ihrisku, ako aj na ihriskách súperov, prijať opatrenia proti previnilcom a špecifikovať ostatných účastníkov stretnutia pri nešportovom správaní sa voči hráčom súpera, delegovaným osobám pred, počas a po stretnutí, pri odchode z ukončeného stretnutia z hracej plochy a tieto závery oznámiť DK SFZ do 6. februára 2014.

Pokute za incidenty v súvislosti so spomenutým duelom sa nevyhol ani domáci FK Dukla. Za nedostatočnú usporiadateľskú službu, umožnenie vnesenia a používania pyrotechnických výrobkov musia Banskobystričania zaplatiť 1100 eur. DK SFZ tiež nariadila prijať Dukle disciplinárne opatrenie zvýšenia počtu usporiadateľov na zabezpečenie bezpečnosti na štadióne, ktoré spočíva v tom, že postihnutý klub je povinný zabezpečiť na vlastné náklady na svoje vopred špecifikované rizikové stretnutia stanovený vyšší počet usporiadateľov a tieto opatrenia zaslať 14 dní pred termínom stretnutia DK SFZ.

"Disciplinárka" tiež rozhodla po zohľadnení stanovísk a okolností, že zo strany trénerov Norberta Hrnčára (Banská Bystrica) a Juraja Jarábka (Trnava) nedošlo k disciplinárnemu previneniu a zastavila disciplinárne konanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies