Spartak Trnava prehral s nováčikom, Mikovič nešetril kritikou

NETKY.SK • 21 September 2015, 12:48 • 2 min
Spartak Trnava prehral s nováčikom, Mikovič nešetril kritikou

BRATISLAVA - Prekvapením víkendových duelov 9. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bola nepochybne domáca prehra Spartaka Trnava s nováčikom a dovtedy posledným tímom tabuľky z Michaloviec 0:1. Historicky prvé víťazstvo MFK Zemplín na súperovej pôde, navyše s čistým kontom, sa zrodilo pred 7050 divákmi v novej trnavskej City Arene: v 25. min sa o to postaral Stanislav Danko.

slovakia

left justify in out

Mužstvo "andelov" si od nespokojných fanúšikov vyslúžilo piskot. "Nie je to nič príjemné, vypočuli sme si svoje. V tomto majú ľudia asi pravdu, tento výkon nebol hodný mena Spartak," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová útočníka Spartaka Martina Mikoviča.


Dvadsaťpäťročný odchovanec (nar. 12. septembra 1990) nešetril kritikou do vlastných radov. "V prvom polčase sme hrali bez pohybu, mali sme slabú ponuku pri rozohrávke. Možno keby Haris (Harba, pozn.) v šanci, ktorú mal, prihral pred bránku, padol by gól a bol by iný zápas. Vzápätí sme však inkasovali. Michalovce sa potom zabarikádovali na svojej polovici a ťažko sme sa presadzovali," poznamenal Mikovič a pre trnavský web doplnil: "Bojovali sme do posledných chvíľ, ale bol to taký nijaký nápor. Nakopávali sme lopty, vzadu sme si to posúvali. Utvorili sme si dve šance, ale súper strely zblokoval. Tento zápas nám nevyšiel."


Trnavčania stále hľadajú hernú tvár, po predchádzajúcej prehre v Trenčíne (3:5) neočakávane neuspel Spartak doma proti Michalovciam. Nový tréner "andelov" Ivan Hucko poslal na trávnik mužstvo v rozostavení 4 - 4 - 2, pričom na hrote operovala dvojica Harba - Mikovič. Druhému menovanému podľa vlastného vyjadrenia táto pozícia veľmi nesvedčí. "Tréner ma postavil do útoku, tak som tam hral. Je pravdou, že sa lepšie cítim v krídelnom priestore. Som skôr rýchlostný tip, naopak, hra chrbtom k súperovej bránke nie je mojou silnou stránkou," povedal pre portál profutbal.sk 168 cm vysoký Martin Mikovič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies