Spartak Trnava po dvoch kolách s plným bodovým ziskom, tréner Maestro ocenil bojovnosť hráčov

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 10:37 • 2 min
Spartak Trnava po dvoch kolách s plným bodovým ziskom, tréner Maestro ocenil bojovnosť hráčov

TRNAVA - V druhom kole Fortuna ligy vycestovali andeli na pôdu Podbrezovej. O tom, že Spartak získa aj v druhom zápase tri body, rozhodol v úvodnom dejstve dvomi gólmi novic Marvin Egho. Po zmene strán dokázali Železiari už iba skorigovať na konečných 1:2. Tréner Nestor El Maestro nemohol počítať so službami dlhodobo zranených Babatoundem Bellom a Andrejom Lovásom. Menšie zranenie odstavilo i Yasina Pehlivana, ktorého v základnej zostave nahradil Matej Oravec.

slovakia

left justify in out

Nová posila andelov Tomáš Brigant laboruje so zranenou pätou. Najväčšou zmenou v zostave však bol brankársky post, ktorý po odchode Adama Jakubecha do francúzskeho Lille obsadil mladý, talentovaný Martin Vantruba. Pre devätnásťročného brankára to bola vôbec ligová premiéra v drese Spartaka. Základná jedenástka sa okrem Oravca oproti súboju s Michalovcami nezmenila.

 

Na úvodnú šancu duelu sa čakalo do ôsmej minúty. Po prihrávke Čanturišviliho do šestnástky pálil nad bránu kapitán Greššák. Domáci sa ozvali v šestnástej minúte, keď v pokutovom území hlavičkoval nepresne Viazanko. V 23. minúte už ale Vantruba musel zasiahnuť pri nepríjemnom a dobre kopnutom priamom kope Leška. Brankár andelov vyrážal na roh. O päť minút neskôr znova nechali o sebe po štandardke počuť hráči Podbrezovej. Leškov center neusmernil medzi tri žrde Djordjevič. Krátko po polhodine odpovedal gólovou príležitosťou Jirka.

 

Výborne zapracoval Egho a Erik trafil zvnútra pokutového územia ľavú žrď. Hneď po ňom pohrozil hlavou Egho, Greššákov center namieril tesne vedľa. Všetko si vynahradil v 37. minúte. Vakhov center najprv hlavičkoval Tóth, jeho pokus Kuciak vyrazil pred seba a Marvin Egho nemal problém zblízka loptu dopraviť do siete - 0:1. Ten istý hráč sa zakrátko presadil aj po druhý raz. Výbornú prihrávku dostal od Pekára, legionár z Rakúska si následne v šestnástke poradil s Krivákom a strelou po zemi k vzdialenejšej žrdi pridal svoj druhý gól zápasu – 0:2. Do kabín tak odchádzali veselší zverenci Nestora El Maestra.

 

Hlasy trénerov:

 

Nestor El Maestro (tréner FC Spartak Trnava): "Bol to z našej strany takmer dokonalý zápas na súperovej pôde. S chalanmi pracujeme každý deň, aby sme hrali podobne. Každým duelom sme lepší. Nemôžeme však zabudnúť na to, že sme hrali proti silnému celku, ktorý v minulej sezóne skončil pred nami. Paradoxne, druhý polčas bol z našej strany lepší ako prvý. V úvode stretnutia hrala Podbrezová dominantným spôsobom, podržali nás útočníci. Počas súbojov vonku presne toto potrebujete. Po zmene strán sme hrali veľmi inteligentne a profesionálne. Snažili sme sa nedať domácim žiadny priestor. Samozrejme, gól zo záveru nás mrzí. Všetci sme boli na konci nervózni, ale som vďačný za bojovný spôsob, ktorým sme zápas ukončili."

 

Karol Praženica (tréner FK Železiarne Podbrezová): "Chceli sme, samozrejme, vyhrať, súpera zatlačiť a streliť prvý gól. Prvú polhodinu sa nám relatívne darilo, boli sme aktívni, mali niekoľko štandardiek a šancí. Žiaľ, po našej chybe pri štandardnej situácii sme inkasovali, následne prišiel druhý po chybe pri rozohrávke. Djordjevič prihral prakticky súperovi, okamžite išla prihrávka hrotovému útočníkovi, ktorý sa nemýlil. V druhom polčase sme sa snažili s výsledkom niečo urobiť, prišiel Rendla s Kuzmom. Chceli sme streliť čo najskôr kontaktný gól. Ten prišiel veľmi neskoro. Súper umnou hrou priviedol stretnutie do víťazného konca."

 

FK Železiarne Podbrezová - Spartak Trnava 1:2 (0:2)

Góly: 90. Rendla - 38.,42. Egho. Rozhodovali: Hrčka - Benko, Galo, ŽK: Turňa, Krivák, Kuzma - Pekár, Tóth, Lukič, 1423 divákov

Zostavy a striedania:

Podbrezová: Kuciak - Turňa, Krivák, Kostelný, Dordevič - Migaľa - Viazanko, Kačerík (73. Bilič), Válovčan (46. Rendla), Leško (46. Kuma) - Bernardina

Spartak: Vantruba - Kadlec, Tóth, Godál, Čonka - Greššák, Oravec - Jirka (78. Lukič), Pekár (72. Mihálik), Čanturišvili (85. Čerednyčenko) - Egho




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies