Spartak Trnava otvorí v aréne klubovú Sieň slávy, exponáty môžu zapožičať aj futbaloví fanúšikovia

NETKY.SK • 12 Január 2018, 13:30 • 2 min
Spartak Trnava otvorí v aréne klubovú Sieň slávy, exponáty môžu zapožičať aj futbaloví fanúšikovia

TRNAVA – Aktuálny líder Fortuna ligy Spartak Trnava plánuje oživiť spomienky na bohatú futbalovú históriu otvorením klubovej Siene slávy. Predpokladá sa, že prví návštevníci by si mohli vychutnať historický exkurz už na jar. Expozícia bude umiestnená v priestoroch Štadióna Antona Malatinského, jej súčasťou budú aj predmety, ktoré klub plánuje získať od futbalových priaznivcov a fanúšikov trnavského futbalu formou dlhodobého zapožičania.

slovakia

left justify in out

K dispozícii je už aj vizualizácia projektu, na základe ktorého už začali práce na prebudovaní priestorov vo vnútri arény. Položený je koberec v tvare futbalového ihriska, čoskoro sa začne s inštaláciou ďalšieho zariadenia a expozičných vitrín.

 

Sieň slávy bude rozdelená na dve časti

V tej prvej pri vstupe, budú špeciálne fotografie s laureátmi Siene slávy. Pribudnú každý rok, keďže klub ich pravidelne vyhlási na galavečere Andel roka. Samozrejme, fanúšikovia nájdu v "špeciálnej" miestnosti i trofeje a ďalšie významné predmety. Ďalej sa môžu tešiť aj na fotografie futbalistov, ktorí odohrali za klub 100 a viac prvoligových zápasov.

 

img

 

Druhá časť, ktorá bude oddelená sklenou stenou bude multimediálna a vyhradená pre najvzácnejšie klubové trofeje. Bude tu projekcia i sedenie pre 20 osôb v podobe atypických sedadiel. V oboch častiach sa po celej dĺžke rozpínajú vitríny, v kombinácii otvorené a presklené. V nich nebudú chýbať ani najväčšie klubové legendy.

 

Vlastná projekcia a ozvučené priestory

Sieň slávy bude mať aj vlastnú projekciu a ozvučenie s dostatočným počtom miest na sedenie. Klub v nej plánuje organizovať napríklad pravidelné večery a besedy s legendami či súčasnými hráčmi, autogramiády a podobne. Sieň slávy bude sprístupnená aj pre verejnosť, pre školy a iné organizácie.

 

img

 

Inšpiráciou boli podobné projekty V Európe

Klub a tvorcovia vizualizácie Siene slávy hľadali inšpiráciu v podobných projektoch v rámci Európy, ale, samozrejme, je tam i množstvo vlastných predstáv. Realizácia Siene slávy si vyžiada niekoľko desiatok tisíc eur, presná suma sa vyčísli po jej dokončení.

 

Akým spôsobom môžete poskytnúť predmety do Siene slávy:

- Kontaktné osoby: Marek Ondrejka (ondrejka@spartak.sk), Peter Žember (zember@spartak.sk), Izabela Péteryová (i.peteryova@cityarena.tt).

- S akoukoľvek osobou si dohodnite termín a spôsob odovzdania predmetov. Zároveň tak podpísanie zmluvy o poskytnutí predmetov do výpožičky klubu.

- Klub, samozrejme, najprv vyhodnotí, či daný predmet bude inštalovaný v Sieni slávy. V prípade, že sa rozhodne ho neinštalovať, vráti sa majiteľovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona