Spartak remizoval z FC Širak Gjumri 1:1 v 2. predkole

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:54 • 2 min
Spartak remizoval z FC Širak Gjumri 1:1 v 2. predkole

GJUMRI - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali vo štvrtok v arménskom Gjumri v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 s tamojším FC Širak 1:1. Odveta je na programe o týždeň 21. júla na Štadióne Antona Malatinského v Trnave (20.15 hod.).

slovakia

left justify in out

Trénerovi hostí Miroslavovi Karhanovi chýbalo viacero hráčov, víza nedostali legionári Issiaka Babatounde Bello ani Robert Ndip Tambe, pre zranenia neboli k dispozícii Peter Csögley, Matúš Čonka, Filip Deket, Lukáš Mihálik, pre administratívne dôvody Loic Gagnon.

 

Domáci výber kouča Vardana Bičachčjana išiel do vedenia už v 16. minúte, keď sa hlavou presadil Davit Hakobjan. Trnava sa v súboji nadrela, dlho bola neefektívna, ale v 87. minúte po akcii Martina Mikoviča a striedajúceho Lukáša Pauknera ďalší striedajúci hráč Erik Jirka vydarenou strelou vyrovnal. Zaujímavé je, že to bola síce desiata strela hostí v zápase, ale vôbec prvá do priestoru brány.

 

1. zápas 2. predkola EL 2016/2017:

 

Širak Gjumri - Spartak Trnava 1:1 (1:0)

 

Góly: 16. Hakobjan - 87. Jirka, ŽK: Mikaeljan, Hakobjan - Yao, Sloboda, rozhodoval: Kučin (Kazach.)

 

zostavy a striedania:

 

Širak Gjumri: Ajvazov - Mikaeljan, G. Hovhannisjan, Davojan (83. A. Hovhannisjan), Darbinjan - Udo, Kaba - Stoškovič (63. Bičachčjan), Diarrassouba (75. Poghosjan), Hakobjan - Kouakou

 

Spartak Trnava: Jakubech - Kadlec, Godál, Greššák, Horník - Schranz (76. Paukner), Sloboda, Éder, Mikovič - Halilovič (90. Oravec), Yao (58. Jirka)

 

Domáci začali mimoriadne aktívne. Vytvorili si územnú prevahu a už v 10. minúte zakončoval Stoškovič, ktorého pokus ale skvele vyrazil brankár Jakubech. Hneď potom sa dostal do nebezpečného zakončenia domáci útočník Kouakou, ale minul. V 16. minúte domáci pretavili prevahu v úvodný gól. Po rohu Diarrassoubu nadvihol hlavou na prvej tyči kapitán G. Hovhannisjan a rybička Hakobjana skončila v sieti.

 

Trnava sa snažila o odpoveď, hra sa otvorila a hralo sa rýchlo na obe strany. Širak bol mimoriadne nebezpečný zo štandardných situácií, v 34. minúte po rohu sa dostal do akrobatického zakončenia hlavou Kouakou, ale našťastie pre hostí minul. Trnava prebrala opraty poriadne až v záverečnej päťminútovke, keď sa usadila na polovici domácich. Mohla ale opäť inkasovať v 44. minúte, keď odrazená lopta odskočila od trnavského hráča k aktívne napadajúcemu Hakobjanovi, ten sa rútil do zakončenia, ale trafil len do ľavej žrde Jakubechovej brány.

 

Do druhého polčasu sa išlo bez striedaní, ale obraz hry sa veľmi nemenil. V 63. minúte sa pripomenul strelou spoza šestnástky Schranz, ale išla mimo. Potom opäť zabrali technicky vyspelí a v súbojoch agresívni domáci, v 67. minúte sa udial pokus agilného Hakobjana, po následnom rohu nepresne hlavičkoval Kouakou.

 

Širak si kontroloval priebeh, jeho obrana pracovala na jednotku a rýchli hráči číhali na brejky. Keď už sa zdalo, že si Širak cennú výhru ustráži, udreli hostia. Mikovič na ľavej strane rýchlo potiahol loptu, vnikol do šestnástky, prihral striedajúcemu Pauknerovi, ktorý priťukol ďalšiemu striedajúcemu Jirkovi. A jeho strela cez hradbu brániacich domácich obrancov skončila na radosť hostí za chrbtom bezmocného brankára Ajvazova. Domáci ešte raz pohrozili, keď v 90.+4 minúte po centri z priameho kopu nebezpečne hlavičkoval nevysoký Koakou, ale Trnava napokon zaknihovala veľmi cennú remízu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies