Spartak remizoval s Košicami,Zlaté Moravce vyhrali v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 4 August 2013, 09:16 • 2 min
Spartak remizoval s Košicami,Zlaté Moravce vyhrali v Dunajskej Strede

TRNAVA - Futbalová Corgoň liga dnes pokračovala zápasmi 4. kola

slovakia

left justify in out

Futbalisti Spartaka Trnava si v sobotňajšom zápase 4. kola Corgoň ligy 2013/2014 podelili body s MFK Košice po remíze 0:0. Oba tímy sa tak postarali o prvý bezgólový výsledok v prebiehajúcej jesennej časti sezóny.

Domáci vstúpili do stretnutia ofenzívne a košická obrana sa mala čo obracať. V prvej desaťminútovke dvakrát pohrozil Hodek, no najskôr jeho krížna prihrávka nenašla adresáta a potom si s hlavičkou trnavského útočníka košický brankár poradil. Podobne bez problémov kryl Tofiloski v 22. minúte aj strelu Mikoviča. Košičania sa snažili držať loptu čo najďalej od svojej brány, k ohrozeniu Filipka sa však nedostávali. V 30. minúte sa opäť k slovu dostala Trnava, Tofiloski však strelu Mikoviča z uhla vyrazil na roh. Domáci spálili najväčšiu príležitosť v 39. minúte, keď sa po závere v šestnástke hostí najskôr nepresadil Mikovič a vzápätí nedostal loptu do košickej brány ani Hodek.

V druhom polčase sa domáci snažili o strelenie gólu, ale množstvo nepresných prihrávok im bránilo dostať sa do zakončenia. Strelecké pokusy z diaľky boli nepresné, a tak Tofiloski zasahoval až po hodine hry, keď musel boxovať strelu Saba. V poslednej desaťminútovke mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu hostia z Košíc. V 83. minúte ušiel Martinovi Tóthovi Duda, ale jeho strela letela tesne vedľa ľavej žrde Filipkovej brány. O dve minúty neskôr hlavičkoval po centri Šinglára Kavka, no ani jeho pokus si nenašiel cestu do trnavskej brány. V závere sa domácim nepodarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu, prišli tak o prvé dva body na domácom trávniku.

Juraj Jarábek, tréner FC Spartak Trnava: "Chlapci dnes chceli vyhrať po tom, ako sme si prehodnotili niektoré veci po vysokej prehre v Myjave. V prvom polčase sme nepremenili svoje šance aj vďaka tomu, že súper bol príliš zatiahnutý. Chlapci v 38-stupňovom teple vydali zo seba všetko, nemám im čo vyčítať. Musíme byť spokojní aj s bodom. Vieme, kde nás tlačí topánka a na tom budeme ďalej pracovať s mužstvom."

 

Jaroslav Galko, tréner MFK Košice: "Diváci videli dobrý zápas. Tlak domácich však nebol taký, na aký sme zvyknutí. Prišli sme hrať na protiútoky, no gól sa nepodarilo streliť nikomu. Napriek tomu, že hráčom ubúdali sily, v závere sme mohli streliť dva góly a vyhrať. So ziskom bodu sme však spokojní."

Zlaté Moravce vyhrali v Dunajskej Strede vďaka gólu v 90. minúte

Dunajská Streda 3. augusta (TASR) - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce dokázali v 4. kole Corgoň ligy 2013/2014 prvýkrát v sezóne bodovať, keď zvíťazili na ihrisku Dunajskej Stredy gólom Tribulu z 90. minúty 1:0.
V úmornej horúčave zápas 1577 prítomných divákov svojou úrovňou nenadchol. Hostia boli od začiatku útočnejším tímom a pôsobili lepším dojmom. Napriek tomu sa do prvej väčšej príležitosti dostali domáci futbalisti, Vaculíkova strela v 12. minúte však len tesne minula priestor Kuciakovej brány.

O osem minút neskôr sa k slovu mohli dostať aj hostia, ale Majerníka v úniku čistým spôsobom odstavil Gašparík. V 33. minúte sa ofenzívny futbalista Dunajskej Stredy ukázal v dobrom svetle aj pred súperovou šestnástkou, jeho strela však letela tesne nad bránu Zlatých Moraviec. V závere polčasu zaujali ešte dva hlavičkové pokusy domáceho Petra Majerníka, prvý pokryl Kuciak a následný minul bránu hostí. 

Domáci mali v druhom polčase kondičné problémy, čo súper využil a získal prevahu. V 58. minúte sa odhodlal k strele Mazan, ale jeho pokus smeroval len do miest, kde sa pohyboval domáci brankár Belic. Najväčšiu šancu Zlatých Moraviec spálil Babic o osem minút neskôr, keď mu presne prihral do šance Mazan, ale z bezprostrednej blízkosti poslal hráč hostí loptu vedľa brány.

V domácom tíme ho napodobnil v poslednej minúte Majerník, ktorému lopta preskočila nohu a nedokázal ju usmerniť za Kuciaka. Hostia sa napokon mohli tešiť z plného bodového zisku. V 90. minúte oklamala defenzíva Dunajskej Stredy sama seba, keď pri úniku Tribulu reklamovala ofsajd. Podľa verdiktu rozhodcov však nešlo o postavenie mimo hry, a tak sa striedajúci Tribula postaral o tesné víťazstvo Zlatých Moraviec na Žitnom ostrove 1:0.
Mikuláš Radványi, tréner FK DAC Dunajská Streda: "Odohrali sme nešťastné stretnutie, v ktorom sme nepremenili niekoľko vyložených šancí. Zahrávali sme veľa štandarných situácií, ktoré chýbalo korunovať gólom. Súper strelil gól po situácii, kedy hráč vybehol z ofsajdu a zablokoval nášho obrancu. Tým uvoľnil cestu strelcovi gólu, ktorý rozhodol."

Branislav Mráz, tréner FC ViOn Zlaté Moravce: "Myslím si, že v stretnutí sme na tom boli lepšie, čo sa hráčskej kvality týka. Na moje veľké prekvapenie sme zakladali aj vcelku dosť ofenzívnych výpadov. Dunajská Streda sa sústredila len na obranu, čoho sme chceli využiť. Som rád, že sa nám to podarilo."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona