Spartak Myjava v prvom predkole proti rakúskej Admire

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:55 • 2 min
Spartak Myjava v prvom predkole proti rakúskej Admire

NYON - Futbalisti Spartaka Myjava sa v prvom predkole Európskej ligy 2016/2017 stretnú s hráčmi rakúskeho tímu Admira Wacker Mödling.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom pondelkový popoludňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Myjavčania pri svojej premiére na európskej scéne figurovali v siedmej skupine medzi nenasadenými mužstvami.

 

Prvé stretnutie o postup do druhého predkola EL sa odohrá 30. júna v Rakúsku, odveta je na programe o týždeň neskôr 7. júla na Slovensku.

Reakcie z tábora Spartaka Myjava na žreb

 

Mikuláš Radványi (tréner Spartaka Myjava): "Máme desať dní na to, aby sme si zmapovali súpera čo najlepšie a zodpovedne sa pripravili na blížiacu sa konfrontáciu. Admira Wacker má svoju kvalitu, veď mužstvo obsadilo štvrté miesto v tamojšej najvyššej súťaži. V Rakúsku som osem rokov pôsobil, ako hráč i tréner, poznám ich mentalitu. Rakúšania hrajú poctivý futbal. Očakávam zaujímavé dve merania síl, v percentuálnom vyjadrení vidím postupové šance 50 ku 50. Výhodou je, že prvý duel odohráme vonku, pohárová matematika nepustí. Pri historickej premiére v európskych pohároch by sme radi uspeli a kvalifikovali sa do druhého predkola Európskej ligy." 

Pavel Halabrín (prezident Spartaka Myjava): "Sme veľmi radi, pretože sme dostali súpera, ktorý nie je geograficky príliš vzdialený. Finančné náklady budú teda nižšie a naši fanúšikovia môžu vycestovať aj na zápas do Rakúska. Z tohto hľadiska je to pre nás ideálny protivník. S klubom už komunikujeme, chceli by sme prvý duel odohrať už v stredu 29. júna. Je to tradičný rakúsky klub, ktorý vlani obsadil štvrté miesto v domácej súťaži. Admira má meno, históriu aj kvalitu; je to podobný klub ako my - malý, stavia predovšetkým na odchovancoch, nie na legionároch. Bez ohľadu na to, akého súpera by sme dostali, naším cieľom je pokúsiť sa prejsť do ďalšieho kola." 

Štefan Pekár (ofenzívny stredopoliar a kapitán Spartaka Myjava): "Ja som rád, že sa mi splnilo želanie, aby sme necestovali lietadlom. Z tohto hľadiska som spokojný. Určite to však bude nepríjemný súper, lebo Rakúšania hrajú nepríjemný súbojový futbal. Ten dvojzápas bude bolieť. Ale ak by sme postúpili, na bolesť by sa zabudlo." 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies