Spartak Moskva s trestom za rasizmus voči Hulkovi

NETKY.SK • 2 Október 2014, 12:45 • 2 min
Spartak Moskva s trestom za rasizmus voči Hulkovi

MOSKVA - Ruský futbalový klub Spartak Moskva potrestali za rasistické prejavy jeho fanúšikov voči Brazílčanovi Hulkovi zo Zenitu Petrohrad počas víkendového vzájomného stretnutia týchto dvoch tímov v najvyššej domácej súťaži.

slovakia

left justify in out

Ruský futbalový zväz zakázal priaznivcom Spartaka účasť na dueli nasledujúceho kola na ihrisku Uralu Sverdlovská oblasť v Jekaterinburgu. Očakávalo sa, že na zápas vyše 1000 km od Moskvy vycestuje zopár priaznivcov Spartaka.

 

Juhoameričan Hulk poznamenal pre médiá po sobotňajšom súboji, že početná skupina ľudí napodobňovala zvuky opice, keď bol v kontakte s loptou a toto nevhodné správanie považuje za útok voči jeho osobe. 

 

Národný zväz upozornil, že sankcie voči priaznivcom môžu byť v prípade opakovaných prehreškov oveľa prísnejšie. Spomenutá inštitúcia nedávno potrestala konžského obrancu Christophera Sambu dvojzápasovým dištancom za vztýčený prostredník smerom k priaznivcom Torpeda Moskva, ktorí ho podľa jeho slov rasisticky urážali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies