Spartak je podľa Karhana vo výbornej pozícii: Cítime šancu postúpiť

NETKY.SK • 3 August 2016, 17:56 • 2 min
Spartak je podľa Karhana vo výbornej pozícii: Cítime šancu postúpiť

TRNAVA - Tréner futbalistov trnavského Spartaka Miroslav Karhan vyhlásil, že jeho tím sa pred odvetou 3. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 nachádza vo veľmi dobrej východiskovej pozícii.

slovakia

left justify in out

"Bílí andeli" zvíťazili minulý štvrtok vo Viedni nad favorizovanou Austriou 1:0 po obetavom výkone, ktorý im dáva veľké šance na postup do play off. Trnavskí hráči však ešte potrebujú výsledkovo nepokaziť odvetu, ktorá je na programe vo štvrtok 4. augusta o 18.30 h na Štadióne Antona Malatinského.

 

"Východisková pozícia je veľmi dobrá, lepšia, akú sme sami očakávali. Chlapcom som povedal, že sa mi splní sen, keď budú chodiť ľudia na ich zápasy a nie kvôli súperovi. Vyzerá to tak, že zajtra bude vypredaný štadión, čo je ich zásluha. Cítime, že máme veľkú šancu postúpiť ďalej. Verím, že chalani sú správne 'nažhavení' a všetci spolu sa budeme zajtra večer tešiť z postupu," povedal Karhan na predzápasovej tlačovej konferencii. Kormidelník Spartaka verí, že okrem laborujúceho krajného obrancu Petra Čögleya bude mať k dispozícii kompletný káder. "Dúfam, že aj Loic Gagnon sa dnes zapojí do tréningu a bude pripravený nastúpiť. Čo sa týka zostavy, predstavu o jej zložení mám, ale nechám si ju pre seba. Isté je, že na ľavom kraji obrany nastúpi Denis Horník namiesto Matúša Čonku, ktorý hral v Ružomberku po hernom výpadku," prezradil Karhan.

 

Jeho zverenci sa v druhej konfrontácii s rakúskym tímom budú môcť spoľahnúť na takú podporu fanúšikov, aká na Slovensku nemá obdobu. Po vyše 16.000 kusoch vstupeniek sa len tak zaprášilo a priaznivci domáceho tímu avizujú pravé "trnavské peklo". "Futbal sa hrá pre ľudí. V Trnave platí, že keď sa dosiahne séria štyroch-piatich dobrých výsledkov, záujem fanúšikov o zápasy rapídne stúpne. Teraz je na nás, aby sme túto pozitívnu eufóriu udržali a aby trvala čo najdlhšie. Myslím, že pre hráčov je to veľká motivácia," poznamenal Karhan, ktorý podľa vlastných slov nebude hráčom vštepovať do hláv remízový scenár: "Aj keď vieme, že by nám nerozhodný výsledok stačil na postup. My sa však budeme snažiť o víťazstvo. Austria si ako celok zaslúži rešpekt a pozornosť. Nesmieme proti nej urobiť toľko chýb ako v Ružomberku. Bolo by chybou zamerať sa na len na jedného či dvoch hráčov súpera."

 

Za hráčsku kabínu predstúpil pred novinárov na tradičnej predzápasovej tlačovej konferencii Ivan Schranz, ktorý očakáva náročný zápas. "Asi najťažší v tejto sezóne. Snažili sme sa naň dobre pripraviť. Nebudeme len brániť, pretože tréner nás vedie k tomu, aby sme do každého zápasu išli s cieľom vyhrať. Príde plný štadión, čo je skvelá správa, ale zároveň to vnímame aj ako veľkú zodpovednosť," uviedol 22-ročný rýchlonohý krídelník. Spartak si môže zopakovať účasť v play off EL zo sezóny 2014/2015. Vtedy tím trénera Juraja Jarábka podľahol v Zlatých Moravciach švajčiarskemu FC Zürich 1:3, v odvete remizoval 1:1 a do skupinovej fázy sa neprebojoval.

 

UEFA zverila zápas FC Spartak Trnava - FK Austria Viedeň chorvátskemu hlavnému rozhodcovi Ivanovi Bebekovi, ktorému budú na čiarach pomáhať asistenti Tomislav Petrovič a Miro Grgič. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke a ORF. Žreb play off EL sa uskutoční v piatok 5. augusta o 13.00 SELČ vo švajčiarskom Nyone, zápasy tejto fázy sú na programe 18. a 25. augusta.

 

predpokladaná zostava FC Spartak: Jakubech - Kadlec, Greššák, Godál, Horník - Sloboda, Bello - Schranz, Halilovič, Mikovič - Tambe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona