Sparta vyškolila Inter v nasadení, Holoubek: Dobre sme si zaplávali

NETKY.SK • 30 September 2016, 09:49 • 2 min
Sparta vyškolila Inter v nasadení, Holoubek: Dobre sme si zaplávali

PRAHA - Futbalisti Interu Miláno predviedli v Európskej lige ďalší nevýrazný výkon. Po senzačnej domácej prehre 0:2 s izraelským Hapoel Be'er Ševa nestačili vo štvrtok ani na Spartu Prahu a v K-skupine, v ktorej mali byť jasným favoritom, sú po dvoch kolách poslední s nulou na konte. Sparta ich na Letnej prevýšila v nasadení i štatistikách a zaslúžene triumfovala 3:1.

slovakia

left justify in out

Leví podiel na tom mal Václav Kadlec, ktorý za 25 minút strelil dva dôležité góly. Ten druhý po fantastickom prehľade Martina Frýdeka - domáceho útočníka vysunul nezištnou prihrávkou pred priamym kopom a rozhádzaná obranca Interu nestihla zareagovať. Po zmene strán síce znížil po šťastných odrazoch lopty Rodrigo Palacio, ale štvrťhodinu pred koncom zaklincoval nevýrazného súpera Mario Holek. "Ak by nám niekto pred zápasom povedal, že vyhráme 3:1 a že Inter bude mať jednu šancu za zápas, tak by sme tomu neverili. Stalo sa, sme spokojní. Ukázali sme, že futbal hrať vieme. Teraz to potrebujeme dokázať v každom ďalšom zápase," citoval idnes.cz Kadlecove slová.

 

Po uplynulom víkende nastalo v realizačnom tíme Sparty zemetrasenie. Trénera Zdeněka Ščasného operatívne vystriedal David Holoubek, ktorý vedie českú reprezentáciu do 19 rokov. Proti Interu pre zranenie nemohol počítať s niektorými hráčmi základnej zostavy, no napokon zložil jedenástku, ktorá vydrela cenné víťazstvo. Prvú tlačovú konferenciu s prívlastkom "víťazná" si Holoubek v roli dočasného kouča Sparty užil. "Zažívam príjemné pocity, ťažko sa to opisuje. Musím povedať, že víťazstvo je veľmi návykové a chcel by som to zopakovať," povedal. "Hodili ma do vody a skúšal som plávať. Dnes to vyšlo, zaplávali sme celkom dobre."

 

Po dvoch dueloch v K-skupine Európskej ligy pribudli vrásky na čele Frankovi de Boerovi. Kouč Interu po zápase len ťažko hľadal pozitívne slová na výkon svojich zverencov. "Začali sme zle, pretože sme k zápasu pristúpili hrozne. S profesionálnym prístupom to nemalo nič spoločné. Ale to vôbec neznižuje výkon Sparty. Po prestávke sme prístup zlepšili a keď sme si mysleli, že vyrovnáme, prišlo vylúčenie. To bol zlom zápasu. Sparta si víťazstvo bezpochyby zaslúžila," zložil kompliment súperovi De Boer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies