Sparta víťazom základnej časti, Ton klubovým rekordérom

NETKY.SK • 5 Február 2014, 12:56 • 2 min
Sparta víťazom základnej časti, Ton klubovým rekordérom

PRAHA - Výnimočný utorňajší večer má za sebou český hokejový klub Sparta Praha. Víťazstvom 6:0 nad Kladnom si klub z hlavného mesta v predstihu zabezpečil víťazstvo v základnej časti a útočník Petr Ton sa zároveň stal rekordérom v počte získaných bodov v tomto klube.

slovakia

left justify in out

Už po 47. kole je teda známy víťaz základnej časti českej Tipsport extraligy. Z Prezidentského pohára sa tešia hráči Sparty Praha, ktorí majú pred druhou Plzňou náskok devätnástich bodov. Do konca dlhodobej časti zohráva odohrať už len šesť kôl, hrá sa teda o osemnásť bodov.
     
Útočník Sparty Petr Ton zaznamenal v zápase jeden gól a asistenciu, vďaka čomu sa v historickej tabuľke klubovej produktivity dostal s 565. bodmi na prvé miesto pred doterajšieho lídra Richarda Žemličku. Jaroslav Hlinka je po utorku už najlepším nahrávačom v histórii klubu. Proti Kladnu zaznamenal svoju 349. asistenciu v drese Sparty a predstihol Davida Výborného.
     
O zápis do historických štatistík sa v zápase s Kladnom postaral aj brankár Sparty Tomáš Pöpperle. Ten vychytal už jedenásty zápas s čistým kontom v sezóne, čím vyrovnal rekord ligy, ktorý drží Roman Málek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona