Sparta sa zaujíma o obrancu Slovana Bagayoka

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 12:11 • 2 min
Sparta sa zaujíma o obrancu Slovana Bagayoka

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha sa po remíze najväčšieho konkurenta Plzne v Jablonci (2:2) tešili v nedeľu večer v predstihu tri kolá pred koncom Gambrinus ligy 2013/2014 z rekordného 12. majstrovského titulu v histórii samostatnosti ČR. V klube však už myslia na ďalšiu sezónu, najmä na účinkovanie v Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Pražania by sa radi prebojovali do skupinovej fázy tejto najprestížnejšej súťaže na starom kontinente, čo je hlavná priorita. Sparta už v kolónke príchodov registruje dve posily: slovenského ľavonohého univerzála Michala Breznaníka, ktorý naposledy pôsobil v ruskom Perme (podpísal kontrakt na tri roky) a skúseného 34-ročného stopéra Radoslava Kováča zo Slovana Liberec.

 

"Rudí" však chcú investovať aj do ďalších nových tvárí. Podľa informácie portálu iDnes.cz by jednou z nich mohol byť 24-ročný Mamadou Bagayoko z ŠK Slovan Bratislava (nar. 31. decembra 1989). Pravý obranca pochádzajúci z Pobrežia Slonoviny je v hlavnom meste SR už šesť rokov, okrem "belasých" hosťoval aj v Petržalke. "Zaujímavý muž zo Slovana Bratislava. Juniorský reprezentant Pobrežia Slonoviny by zvýšil konkurenciu na pravej strane obrany. Bol by alternatívou za Pavla Kadeřábka, o ktorého je interes v zahraničí," uvádza spomenutý portál na margo Bagayoka. 

 

Účasť v hlavnej fáze Ligy šampiónov po deviatich rokoch by Sparte Praha priniesla veľkú prestíž, ale tiež obrovský balík peňazí. Vedenie nechce rozpredávať tím, skôr naopak, má záujem angažovať posily. "Keď neprejdú výraznejšie do európskych pohárov, tak český majstrovský titul devalvujú. Každopádne má Sparta kvalitnejšie mužstvo než pred rokom, keď nepostúpila do Európskej ligy UEFA," vyjadril sa bývalý kanonier, rodák z Ružomberka Milan Luhový a doplnil: "Verím, že sa Sparta dostane do Ligy majstrov." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies