Sparta priznáva rolu favorita, Lavička: Čaká nás náročný zápas

NETKY.SK • 5 November 2014, 18:28 • 2 min
Sparta priznáva rolu favorita, Lavička: Čaká nás náročný zápas

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha sa pred duelom 4. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti Slovanu Bratislava neštítia úlohy favorita. Napriek rešpektu zo slovenského majstra chcú vo štvrtok na Letnej bodovať naplno a udržať sa tak v hre o postup do jarného 16-finále európskeho pohára číslo dva.

slovakia

left justify in out

Sparte nevyšla generálka na odvetu postfederálneho derby, keď v ligovom šlágri 13. kola podľahla v priamom súboji o čelo tabuľky Viktorii Plzeň 0:2. "Rudí" však nemali veľa času premýšľať nad neúspešným výsledkom a od utorka už zamerali svoju pozornosť na zápas so Slovanom. "Žiadna prehra mužstvu nepridá, ale aj takéto výsledky k športu patria. Nemali by sme z nich nejako psychicky zrútiť, práve naopak. Až teraz sa ukáže, aký sme silný tím," povedal na stredajšej tlačovej konferencii David Lafata.
     

Tridsaťtriročný kanonier očakáva v porovnaní s prvým vzájomným meraním síl na Pasienkoch (0:3) úplne iný zápas. "Podľa toho, čo sme videli, Slovan výrazne obmenil zostavu. Noví tréneri do nej zaradili hráčov, ktorí predtým nedostávali veľa príležitostí. Očakávam iný zápas," zamyslel sa Lafata. Práve Sparta je vzhľadom na situáciu v I-skupine veľkým favoritom stretnutia. "Necítime sa sebavedomejšie, hoci máme šesť bodov a Slovan žiadny, čím je de facto mimo postupovej hry. Nezriekneme sa však toho, že do stretnutia pôjdeme ako favorit," dodal Lafata.
     

S jeho slovami súhlasil aj tréner "rudých" Vítězslav Lavička: "Ideme do zápasu s rešpektom, pretože aj v Bratislave boli počas stretnutia pasáže, v ktorých nám bol Slovan viac ako vyrovnaným súperom. Nič to však nemení na tom, že rolu favorita cítime."
     

Päťdesiatjedenročnému koučovi pred stretnutím vŕta v hlave skutočnosť, že k mužstvu Slovana sa pred odchodom do Prahy opäť pripojil zraneniami sužovaný kanonier Róbert Vittek. Prekvapivé nasadenie historicky najlepšieho strelca slovenskej reprezentácie by podľa jeho slov mohlo českému majstrovi skomplikovať cestu za tromi bodmi. "Je to fakt, ktorý nás drží v rešpekte. Vieme, že tréneri Jozef Chovanec aj Horst Siegl pracujú s tímom a za dva týždne mali viac času ho poznať. Osobne som spozoroval, že začali dávať šancu rýchlejším typom hráčov a Slovan bude mať ambíciu, aby sa ukázal čo najlepšie. Pripravujeme sa na náročný zápas," dodal Lavička.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies