Sparta opäť bez finále, Vůjtekovi pribudli viacerí adepti

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 11:40 • 2 min
Sparta opäť bez finále, Vůjtekovi pribudli viacerí adepti

PRAHA – Hokejisti Sparty Praha sa ôsmykrát za sebou nedokázali prebojovať do finále českej extraligy, keď vypadli v semifinále s Třincom. V pondelok sa tak klubová sezóna skončila až pre päticu slovenských hráčov, ktorí sú tak voľní aj pre potreby reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka.

slovakia

left justify in out

V Sparte pôsobia brankár Jaroslav Janus, ktorému sa však uplynulá sezóna príliš nevydarila, obrancovia a pravidelní reprezentanti Marek Ďaloga a Juraj Mikuš i útočníci Lukáš Cingel s Martinom Réwayom. Všetci by tak mohli zasiahnuť do záverečnej prípravy slovenskej reprezentácie pred majstrovstvami sveta v Ostrave. Pravda, mladučkého Réwaya trápia menšie zdravotné problémy. "Posledné stretnutia nehral pre to, že mal natiahnutý sval, v pondelňajšom zápase však bol aspoň v zápise, keby prišlo k nájazdom, tak by možno dokorčuľoval aspoň k bránke," uviedol tréner Sparty Josef Jandač.

 

Réway absolvoval v Prahe vydarenú sezónu, keď v 34 dueloch základnej časti strelil deväť gólov a pridal 28 asistencií. V play off nazbieral v ôsmich stretnutiach sedem bodov (1+6). V treťom zápase semifinále však prišiel o miesto v prvom útoku a odvtedy už nehral. "Je to výborný hráč, ale prvý zápas semifinále absolútne nezvládol, v druhom už bol lepší, ale nebolo to ono, a potom sme mu ubrali priestor. Domáce zápasy sme otočili, tak už sme to nechali tak. Ale aj tak sa zranil, takže už nemal šancu do série zasiahnuť. Má to pred sebou, ale musí sa ešte veľa učiť," dodal Jandač pre isport.blesk.cz.

 

Sparta prehrala posledné dva zápasy série, keď oba rozhodol útočník Třinca Zbyněk Irgl. V piatom stretnutí premenil dva samostatné nájazdy, v pondelok strelil v 57. minúte víťazný gól.

 

Tridsaťštyriročný útočník pritom v posledných mesiacoch prekonal rakovinu, prišiel o jednu obličku a po dlhej pauze sa do zostavy vrátil práve v piatom semifinále. "Je neskutočné, ako nám pomohol. Bol posledným dielikom, ktorý zapadol do našej mozaiky. Za mňa i za celý tím mu patrí náš obdiv. Ako sa vrátil, ako na sebe drel. Klobúk dolu, čo predviedol. Naskočiť do tak dobrej série a proti tak dobrému mužstvu a v takom tempe," pochválil ho kapitán Třinca Rostislav Klesla pre lidovky.cz

 

"Je to veľký príbeh. Všetci mu to zo srdca želáme. Prešiel si chorobou, dokázal naskočiť späť. Ako súper si vravíte, že ho tam nesmieme pustiť. Ale na druhej strane mu to všetci prajeme," pridal poklonu kapitán Sparty Tomáš Rolinek.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies