Sparta i Fenerbahce môžu v odvete 3.predkola vyťažiť z prvých zápasov

NETKY.SK • 4 August 2010, 06:56 • 2 min
Sparta i Fenerbahce môžu v odvete 3.predkola vyťažiť z prvých zápasov

Sparta i Fenerbahce môžu v odvete 3.predkola vyťažiť z prvých zápasov

slovakia

left justify in out

img

Pätnásť odvetných zápasov 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 dá v utorok a v stredu odpoveď na otázku o postupujúcich do play off fázy elitnej súťaže. V utorok boli na programe dva zápasy, v stredu ich skompletizovala ďalšia trinástka konfrontácií.
      Okrem slovenského šampióna MŠK Žilina, ktorý v prvom zápase získal na pôde bulharského Litexu Loveč sľubnú remízu 1:1, sa o postup pobilo aj viacero slovenských legionárov. Dobrú pozíciu po domácom víťazstve 1:0 nad poľským Lech Poznaň mali Slováci z pražskej Sparty Juraj Kucka, Miloš Lačný a Igor Žofčák. V súčasnosti najlepší poľský klub, v ktorom pôsobí ďalší slovenský legionár Ján Zápotoka, ale doma bude veľmi tvrdým orieškom pre tím z Letnej. Jeho kouč Jozef Chovanec šetril v ligovom dueli v Českých Budějoviciach (prehra 0:1) viacero opôr, na trávnik sa ale po zranení vrátil Lačný. "Šance, že sa naše zranené opory dajú do stredy do poriadku vidím 50:50," povedal na margo absentujúcich zranených opôr útočníka Bonyho Wilfrieda či stredopoliara Mareka Matějovského tréner "rudých" Jozef Chovanec pre klubový web.
      V dobrej pozícii je turecký Fenerbahce Istanbul, ktorý aj vďaka gólu slovenského reprezentanta Miroslava Stocha si z prvého súboja na pôde Young Boys Bern priviezol remízu 2:2.
      Zaujímavé budú aj ďalšie konfrontácie, škótsky veľkoklub Celtic Glasgow musí doháňať trojgólovú stratu z Bragy (0:3), ruský Zenit Petrohrad s Tomášom Hubočanom v prvom zápase v Rumunsku na ihrisku Urziceny remizoval 0:0. Rakúsky šampión Red Bull Salzburg s Dušanom Šventom doma hostí Omoniu Nikóziu, s ktorou v prvom zápase na Cypre remizoval 1:1.
      Postupujúce mužstvá do play off LM už majú istotu účasti v skupinovej fáze európskych súťaží, v prípade, že by nepostúpili v LM, predstavia sa totiž v skupinách Európskej ligy 2010/2011. Neúspešné tímy z 3. predkola LM "sa presunú" do play off EL.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona