Španielskymi vlajkonosičmi v Soči budú aj Fernández, Ciklauriová či Kupczyk

NETKY.SK • 22 Január 2014, 11:52 • 2 min
Španielskymi vlajkonosičmi v Soči budú aj Fernández, Ciklauriová či Kupczyk

SOČI - Vlajku Španielska na otváracom ceremoniáli na blížiacich sa zimných olympijských hrách v Soči ponesie krasokorčuliar Javier Fernández.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný majster Európy je najväčšou medailovou nádejou Španielska na vrchole športovej sezóny v Rusku, kde sa zúčastní celkovo 21 športovcov z tejto krajiny. Informáciu priniesol server periodika ABC.

"Je to pre mňa veľká pocta, že budem môcť byť vlajkonosičom na zimnej olympiáde," uviedol 22-ročný Fernández. Okrem prvenstiev na ME v Záhrebe 2013 a Budapešti 2014 je Fernández aj bronzovým medailistom z MS 2013 v Londýne. 

Poľský olympijský výbor vymenoval za svojho vlajkonosiča bobistu Dawida Kupczyka. Tridsaťšesťročný športovec sa predstaví už na svojich piatych zimných olympijských hrách. V Soči povedie 56-člennú poľskú výpravu. "Prvýkrát v histórii ide na ZOH taký silný poľský tím. Ideme s nádejou na medailový úspech," povedal prezident Poľského olympijského výboru Apoloniusz Tajner. Poľskými nádejami na cenné kovy sú predovšetkým bežkyňa na lyžiach Justyna Kowalczyková či skokani na lyžiach. Vo Vancouveri získali Poliaci 6 cenných kovov (1 - 3 - 2). 

Vlajku Gruzínska ponesie v Soči zjazdárka Nina Ciklauriová. Pôvodne mala byť vlajkonosičkou krasokorčuliarka Elene Gedevanišviliová, ale tá sa k Čiernemu moru presunie až po otváracom ceremoniáli. Gruzínsko bude v Soči reprezentovať devätnásť športovcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies