Španielsky zväz akceptoval trest pre Almeríu, La Liga nie

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 10:25 • 2 min
Španielsky zväz akceptoval trest pre Almeríu, La Liga nie

MADRID - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odobrala španielskemu prvoligovému tímu UD Almería tri body za dlh pri prestupe hráča.

slovakia

left justify in out

Španielsky tím nezaplatil pri prestupe Michaela Jakobsena z Aalborgu za jeden milión eur takzvané výchovné nad rámec prestupovej sumy vo výške 60-tisíc eur. Klubový prezident Alfonso García sa bráni a tvrdí, že výchovné už bolo zahrnuté do prestupovej položky. V spore sa chce obrátiť na Arbitrážny športový súd (CAS).


Jakobsen pôsobil v Almeríi dva roky, v súčasnosti už hrá doma za Esbjerg. Almería je momentálne v tabuľke Primera División na 16. mieste s 24 bodmi. Ak bude odpočet bodov definitívny, prepadne sa na priečky znamenajúce zostup z elitnej súťaže.


S rozhodnutím FIFA sa síce stotožnil Španielsky futbalový zväz, nie však riadiaci orgán tamojšej najvyššej súťaže Primera División (LFP). Kým podľa rozhodnutia zväzu by Almería figurovala na 18. priečke, LFP naďalej klub eviduje na spomenutom 16. mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies