Španielsky zázrak Márquez dominuje MotoGP a láme rekordy

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 10:50 • 2 min
Španielsky zázrak Márquez dominuje MotoGP a láme rekordy

LE MANS - Po februárovej zlomenine lýtkovej kosti na pravej nohe a opatrných slovách pred začiatkom novej sezóny motocyklistov je Marc Márquez suverénne na čele seriálu majstrovstiev sveta. Dvadsaťjedenročný španielsky zázrak vyhral úvodných päť pretekov a jednoznačne vedie šampionát v kráľovskej triede MotoGP.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa rodák z Cervey tešil v nedeľu v Le Mans, kde ovládol VC Francúzska. Už v sobotňajšej kvalifikácii stanovil nový rekord, keď zajazdil najrýchlejšie kolo (1:33,548 min) a o deň neskôr triumfoval v rekordnom čase pred 88 222 divákmi. Úradujúci majster sveta sa stal najmladším jazdcom (21 rokov a 90 dní), ktorý v najsilnejšej kubatúre vyhral päťkrát po sebe. Predchádzajúce maximum v tejto štatistike patrilo Mikovi Hailwoodovi (22 rokov a 160 dní). Pretekár zoskupenia Repsol Honda Márquez je tiež prvým po Giacomovi Dagostinim z roku 1972, ktorý sa tešil z víťazstva na prvých piatich podujatiach ročníka. Na čele šampionátu má zdrvujúci 42-bodový náskok pred krajanom a tímovým kolegom Danim Pedrosom. 

"Som veľmi šťastný, že som dnes vyhral. Toto víťazstvo je trochu iné ako tie predchádzajúce. Na štarte som spravil chybu, možno som bol príliš uvoľnený. Keď ma predstihol Lorenzo, musel som prejsť na širšiu stranu trate, pretože by došlo k stretu a prepadol by som sa ešte viac. Od tohto momentu som začal zaberať naplno, užíval si preteky a napokon z toho bolo piate víťazstvo v sérii. Hoci to možno pre ľudí vyzerá jednoducho, pracujeme extrémne tvrdo a toto je odmena pre celý tím," citovala stránka motogp.com Márquezove slová po nedeľňajšej VC Francúzska. 

Spanilá jazda španielskeho talentovaného motocyklistu sa začala koncom marca v Katare, pokračovala v USA, Argentíne, Španielsku a zatiaľ posledný triumf pridal vo Francúzsku. Najbližšie sa jazdci predstavia 1. júna v Mugelle na VC Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies