Španielsky tenista Nadal vynechá zvyšok sezóny pre zdravotné zotavenie

NETKY.SK • 20 Október 2016, 18:52 • 2 min
Španielsky tenista Nadal vynechá zvyšok sezóny pre zdravotné zotavenie

MANACOR - Španielsky tenista Rafael Nadal vynechá zvyšok sezóny 2016. Nie je fit a radšej sa už zameria na súťažný ročník 2017.

slovakia

left justify in out

"Nie je tajomstvom, že na olympijské hry som pricestoval s nedostatkom tréningu a nie úplne zotavený, ale cieľom bolo získať medailu pre moju krajinu. Urýchľovanie regenerácie mi spôsobilo bolesti, ktoré pretrvávajú, a som nútený priebežne ustať a koncentrovať sa na ďalšiu sezónu," napísal na facebooku 30-ročný ľavoruký Malorčan. Nadal pôvodne ešte hodlal hrať v Bazileji, Paríži-Bercy a na koncoročnom šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne, ak by sa naň kvalifikoval. V auguste na OH v Riu de Janeiro získal zlato vo štvorhre s Marcom Lópezom.

Niekdajší líder svetového rebríčka vo dvojhre Nadal v stredu slávnostne otvoril svoju akadémiu v rodnom Manacore aj v prítomnosti Rogera Federera. "Rafov" švajčiarsky veľký rival a zároveň kamarát uzavrel sezónu už v júli, doprial si čas na doliečenie chrbta aj operovaného kolena.

V súvislosti so 14-násobným grandslamovým šampiónom Nadalom, momentálne šiestym v hodnotení, sa už začiatkom týždňa objavili v médiách najmä na Pyrenejskom polostrove chýry, že na tento rok dohral. Podľa denníka Marca to mal oznámiť v utorok. Napokon však najprv nechal vyznieť spomenutú stredajšiu akciu. "Nastal čas oddýchnuť si a potom sa začať intenzívne pripravovať na sezónu 2017," napísal teraz Nadal. Takúto alternatívu nevylúčil už po tom, ako minulú stredu prehral so Srbom Viktorom Troickým v 2. kole v Šanghaji.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies