Španielsky superpohár šestnástykrát pre Barcelonu

NETKY.SK • 7 September 2013, 15:15 • 2 min
Španielsky superpohár šestnástykrát pre Barcelonu

VALLADOLID - Hádzanári FC Barcelona aj s Martinom Straňovským obhájili triumf v Španielskom superpohári.

slovakia

left justify in out

Týždeň po prvenstve na turnaji IHF Super Globe 2013 v Katare, čo sú majstrovstvá sveta mužských klubov, sa hádzanársky reprezentant SR Martin Straňovský mohol tešiť z ďalšej cennej trofeje. Spolu so spoluhráčmi z FC Barcelona uspeli v piatkovom súboji 28. ročníka Španielskeho superpohára, keď vo Valladolide zdolali Naturehouse La Rioja 40:31 (19:12) a obhájili minuloročný triumf.

Zverenci barcelonského trénera Xaviera Pascuala sa od svojho súpera odpútali hneď v úvode (9:4) a svoj náskok mierne zvýšili nielen do polčasovej prestávky, ale aj po zmene strán. Najlepším strelcom bol ľavoruký macedónsky kanonier Kiril Lazarov so 7 gólmi, za najlepšieho hráča duelu vyhlásili šesťgólového Francúza Nikolu Karabatica a najlepším brankárom bol Danijel Šarič z Bosny a Hercegoviny. Ich spoluhráč - dvadsaťsedemročný slovenský ľavý krídelník Straňovský sa nezapísal do streleckej listiny.

Katalánci odplatili hráčom klubu z Logroňa, ktorí dostali šancu hrať o superpohár namiesto zbankrotovaného víťaza Kráľovského pohára (Copa del Rey) BM Atlético Madrid, prehru 31:33 zo záveru uplynulého ligového ročníka. Úradujúci šampióni ňou v predposlednom kole prišli o šancu vybojovať si titul v najvyššej domácej súťaži bez straty čo i len bodu. Barcelona sa stala víťazom Supercopa Asobal šestnástykrát. Pre Straňovského je to druhý triumf v superpohárovom súboji, v ktorom sa stretáva aktuálny španielsky šampión a držiteľ Kráľovského pohára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies