Španielsky superpohár otvorený, očakáva sa návrat Messiho

NETKY.SK • 27 August 2013, 11:18 • 2 min
Španielsky superpohár otvorený, očakáva sa návrat Messiho

MADRID - Argentínska futbalová hviezda FC Barcelona Lionel Messi zrejme dostane šancu v stredajšom odvetnom zápase Španielskeho superpohára na Camp Nou proti Atléticu Madrid. Dvadsaťšesťročný štvornásobný najlepší futbalista planéty musel striedať v minulotýždňovom prvom meraní síl (1:1), keď si obnovil zranenie zadného stehenného svalu.

slovakia

left justify in out

Rodák z Rosaria preto vynechal aj nedeľňajší ligový duel na ihrisku Málagy (1:0), v pondelok už trénoval naplno. "Máme dva dni na to, aby sme sa rozhodli. Z dnešných informácií som však pozitívne naladený, pretože Messiho zotavovanie prebieha dobre," povedal tréner "blaugranas" Gerardo Martino po nedeľňajšom dueli.

Nový kouč Kataláncov naznačil, že brazílsky talent Neymar, ktorý prišiel do Barcelony za 57 miliónov eur, opäť nebude figurovať v základnej zostave. Bývalý hráč FC Santos zachraňoval minulý týždeň remízu, keď sa presadil v 66. minúte. "Neymar sa stále zlepšuje, môžete vidieť rozdiel medzi ostatnými dvoma zápasmi a tým prvým proti Levante. Neviem, kedy presne ho zaradím do základnej zostavy. Po psychickej stránke je pripravený. Zo začiatku nastúpi v ten najvhodnejší čas," dodal 50-ročný kormidelník. 

Sľubný začiatok sezóny prežíva madridské Atlético, ktoré má za sebou ligové víťazstvá 3:1 (proti FC Sevilla) a 5:0 (proti Rayo Vallecano). Tréner "Los Colchoneros" Diego Simeone opäť raz bagatelizoval šance klubu konkurovať Barcelone či Realu Madrid v boji o majstrovský titul. Bývalý argentínsky reprezentant však verí v zisk prvého superpohára od roku 1985. "Súboj je stále vyrovnaný a na Camp Nou nás čaká veľký zápas. Stále si myslím, že domácu súťaž môžu vyhrať len dva tímy. V programe je toľko zápasov, že pre nás je to nemožné. Momentálne je to však o dvoch dueloch a v prvom sme ukázali, že vo finále vieme predviesť kvalitný výkon," povedal Simeone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona