Španielsky sudca zhabal časť majetku manžela princezny Cristiny

NETKY.SK • 4 November 2013, 15:43 • 2 min
Španielsky sudca zhabal časť majetku manžela princezny Cristiny

MADRID - Sudca vyšetrujúci obvinenia z korupcie voči Inakimu Urdangarinovi, zaťovi španielskeho kráľa Juana Carlosa, dnes zhabal časť jeho majetku.

slovakia

left justify in out

Sudca José Castro tiež zadržal majetok Diega Torresa, ktorý je v prípade tiež obvinený. Podľa Castra neboli obaja schopní zaplatiť 6,1 milióna eur, ktoré budú použité na vyplatenie škôd, ak budú uznaní za vinných. Urdangarin a Torres sú podozriví z presmerovania peňazí z verejných fondov cez neziskovú organizáciu, ktorej Urdangarin - bývalý olympijský hráč hádzanej - predsedal v rokoch 2004-2006.

Kráľovmu zaťovi zhabal sudca okrem iného aj polovicu luxusnej rezidencie Pedralbes v Barcelone. Urdangarin ju vlastní spolu s manželkou, princeznou Cristinou.

Rezidencia je na predaj za desať miliónov eur. Dvojica sa z nej vysťahovala v roku 2012. Manželia sa neskôr presťahovali do Ženevy, aby unikli mediálnemu tlaku v Španielsku. Princezná Cristina, ktorá sa zúčastňovala na niektorých podnikateľských aktivitách svojho manžela, je vo vlasti vyšetrovaná pre daňové úniky. Oficiálne ju však zatiaľ nevyhlásili za podozrivú.

Urdangarin už skôr vyhlásil, že nemohol zaplatiť sumu požadovanú sudcom Castrom, pretože by ho to podľa vlastných slov ožobráčilo.

Korupčný prípad vyvolal v Španielsku výzvy na odstúpenie kráľa Juana Carlosa, doplnila agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies