Španielsky sudca v prípade havarovaného vlaku upodozrieva dispečerov

NETKY.SK • 21 August 2013, 06:23 • 2 min
Španielsky sudca v prípade havarovaného vlaku upodozrieva dispečerov

MADRID - Španielsky sudca podozrieva dispečerov štátnej železničnej spoločnosti z nedbalosti v prípade vykoľajenia vlaku, pri ktorom v júli zahynulo 79 ľudí, uviedol v utorok súd v Galícii. Ten minulý mesiac obvinil zo zabitia z nedbanlivosti vodiča, ktorý nespomalil súpravu a tá v dvakrát vyššej rýchlosti, ako povolené, havarovala.

slovakia

left justify in out

Sudca Luis Alaez, ktorý haváriu vyšetruje, však povedal, že chce vypočuť aj operátorov zodpovedných za bezpečnosť na trase v tú noc. Chce od nich vedieť, či dali vodičovi správne informácie, kedy spomaliť.

Vlak z Madridu do mesta Ferrol havaroval 24. júla pri pútnickom meste Santiago de Compostela. Súprava sa vrútila obrovskou rýchlosťou do ostrej zákruty, v ktorej sa vykoľajila, vrazila do betónového múru a začala horieť. V tom čase šla súprava rýchlosťou 195 kilometrov za hodinu namiesto povolených 50. Vlak sa vykoľajil v rýchlosti 179 kilometrov za hodinu. Vo vlaku sa v čase nešťastia nachádzalo vyše 200 ľudí, 79 z nich nehodu neprežilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies