Španielsky súd znížil kauciu pre obžalovanú princeznú Cristinu

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 11:56 • 2 min
Španielsky súd znížil kauciu pre obžalovanú princeznú Cristinu

PALMA DE MALLORCA - Španielsky súd znížil kauciu pre princeznú Cristinu, ktorá vo väzení čaká na proces ohľadom daňových únikov. Pôvodnú kauciu vo výške 2,7 milióna eur súd zredukoval na 450.000 eur, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa právnika princeznej ide o čiastku, ktorú obžalovaná členka španielskej kráľovskej rodiny bude môcť zaplatiť v prípade, ak ju uznajú za vinnú. Podľa štvrtkového rozhodnutia súdu bola výška pôvodného poplatku "neprimeraná".
Cristina, 50-ročná sestra španielskeho kráľa Filipa VI., je obžalovaná vo veci daňových podvodov, zatiaľ čo jej manžel Iňaki Urdangarin čelí obvineniam z prania špinavých peňazí a sprenevery financií z verejných fondov.


Cristina je prvým členom španielskej kráľovskej rodiny, ktorú postavia pred súd od roku 1975, keď bola obnovená monarchia. Obaja obžalovaní opakovane vyhlásili, že sú nevinní. Predpokladá sa, že súdny proces sa začne koncom roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies