Španielsky súd prešetrí prestup Neymara do Barcelony

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:09 • 2 min
Španielsky súd prešetrí prestup Neymara do Barcelony

MADRID - Madridský súd oznámil, že prešetrí prestup brazílskeho futbalistu Neymara do španielskeho veľkoklubu FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Rovnakým prípadom sa už zaoberá aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), ktorú o vyšetrenie celej kauzy požiadal Neymarov bývalý klub FC Santos.

 

Žalobu na elitného útočníka, jeho otca a vedenie Barcelony zastúpené bývalým šéfom Sandrom Rosellom a súčasným prezidentom Josepom Bartomeuom podala brazílska investičná skupina DIS. Tá si nárokuje na 40 percent zo sumy, ktorú Katalánci zaplatili Santosu za prestup Neymara v roku 2013. Santos oficiálne dostal 17,1 milióna eur, vyšetrovanie však naznačuje, že Barcelona v skutočnosti vynaložila na príchod Brazílčana až 83,3 milióna eur. Klub i skupina DIS tvrdia, že nedostali skutočný podiel z transakcie.

 

Neymar má problémy aj v rodnej krajine. Brazílske úrady ho vyšetrujú z údajných daňových podvodov a nedávno zmrazili aktíva v hodnote 52 miliónov eur, ktoré patria jemu a jeho rodine. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies