Španielský súd predvolal princeznú Cristinu ako podozrivú v daňovom podvode

NETKY.SK • 7 Január 2014, 12:25 • 2 min
Španielský súd predvolal princeznú Cristinu ako podozrivú v daňovom podvode

MADRID - Španielsky súd dnes predvolal princeznú Cristinu - dcéru španielskeho kráľa Juana Carlosa - ako podozrivú v prípade vyšetrovania údajného daňového podvodu a prania špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

José Castro, sudca v Palma de Mallorca, dnes nariadil 48-ročnej princeznej, aby 8. marca predstúpila pred súd na výsluch o jej partnerstve s manželom Inakim Urdangarinom v spoločnosti Aizoon.

Urdangarina už vyšetrujú za údajné zneužívanie svojho postavenia na spreneveru niekoľkých stoviek miliónov eur z oblasti verejného obstarávania, ktoré boli pridelené ním založenej údajnej neziskovej organizácii. V tomto prípade mala vypovedať aj princezná, ale minulý rok súd jej predvolanie zrušil, doplnila agentúra AP.

Vyšetrovania vážne poškodili obraz 76-ročného španielskeho kráľa Juana Carlosa, kedysi jednej z najrešpektovanejších osobností krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona