Španielsky regionálny orchester nemôže vystupovať s Domingom pre jeho škandál so sexuálnym obťažovaním!

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 16:00 • 2 min
Španielsky regionálny orchester nemôže vystupovať s Domingom pre jeho škandál so sexuálnym obťažovaním!

ŠPANIELSKO - Orchester Extremadury mal v septembri hrať so slávnym operným spevákom na festivale Stone and Music. Vláda španielskej provincie však cez víkend rozhodla o jeho zákaze. Plácido Domingo bol pred dvomi rokmi v USA obvinený z obťažovania viacerých žien.

slovakia

left justify in out

Plácido Domingo je jedným z najväčších tenoristov sveta. Jeho repertoár momentálne zahŕňa viac ako 150 rolí a má viac ako 4 000 kariérových výkonov. Spolupracoval s legendárnym spevákom Lucianom Pavarottim a José Carrerasom.  V 90. rokoch a po roku 2000 to boli obrovské udalosti. Konali sa obrovské koncerty na štadiónoch a traja tenori koncertovali po celom svete. Vystúpenie skupiny na otváracom ceremoniáli Majstrovstiev sveta 1990 v Ríme sledovalo viac ako 800 miliónov televíznych divákov. Uviedol portál dailymail.co.uk.

 

img

 

Vystúpenie slávneho tenora malo byť hlavným bodom programu podujatia v Španielsku a účinkovanie regionálneho orchestra na ňom finančne podporila aj regionálna vláda. Tá však prehodnotila svoje pôvodné rozhodnutie s argumentom, že nie je vhodné použiť verejné peniaze na financovanie predstavenia, kde účinkuje práve Domingo.

 

 

Le gendárny operný spevák a dirigent Plácido Domingo bol totiž v USA obvinený 20 ženami zo sexuálneho obťažovania. Domingo ženy údajne nútil do sexuálnych vzťahov a dokonca sa v pracovných vzťahoch vyvršoval nad tých, ktoré ho odmietli. Vyšetrovanie hovorí o flirtovaní a sexuálnych návrhoch v práci i mimo nej. 

 

img

 

Následkom týchto obvinení bolo, že Domingo sa dostal na čiernu listinu niekoľkých operných domov. V marci 2020 sa pri vyšetrovaní zistilo, že desať obvinení španielskej opernej hviezdy bolo v rokoch 1986 až 2019 dôveryhodných. 

 

Irene de Miguel, hovorkyňa zhromaždenia Zjednotení pre skupinu Extremadura, v súvislosti s vystúpením Dominga v piatok uviedla, že je „trápne a poľutovaniahodné“, že verejné prostriedky boli použité na podporu podujatia, na ktorom sa zúčastnila „osoba“, ktorá bola odsúdená za sexuálne obťažovanie. 

 

Domingo sa ospravedlnil, označil svoje správanie za "hlboko znepokojujúce".  Dodal, že si myslel, že ženy jeho správanie prijímali kladne a so súhlasom. Taktiež poprel akékoľvek "agresívne" správanie a ubezpečil, že "neurobil nič, aby zabránil alebo ublížil niekomu v kariére".

 

 

 

"Nikdy som sa k nikomu nesprával agresívne, ani som nikdy neurobil nič, aby som niekomu bránil alebo ublížil v kariére,“ povedal.

 

Prečítajte si: Princ Harry vydá knihu, v ktorej sa podelí o všetky vzostupy a pády. Ako reagovala kráľovná?

 

Vlani v júni mal Domingo recitál v Paríži. Bolo to jeho prvé vystúpenie na verejnosti po dvojročnej prestávke. Na margo obvinení zo sexuálneho obťažovania tam vyhlásil, že bol bezdôvodne obvinený a "nespravodlivo onálepkovaný".

 

Po rozhodnutí o zrušení Domingovho vystúpenia Rada guvernérov Junta de Extremadura oznámila, že program všetkých podujatí sponzorovaných regionálnou vládou musí byť odteraz schválený. 

 

Mohlo by vás zaujať: Nemecký funklub Karla Gotta rozbehol nový biznis a Ivana Gottová konečne rozprávala!

 

Od skončenia vyšetrovania Domingo nepracoval v USA, no v najbližších mesiacoch má naplánované vystúpenia v Taliansku, Bulharsku, Českej republike, Rakúsku a v Monte Carle.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies