Španielsky región Valencia prijme tisíc migrantov z Grécka

NETKY.SK • 24 Február 2016, 06:59 • 2 min
Španielsky región Valencia prijme tisíc migrantov z Grécka

ATÉNY - Samospráva zastupujúca viacero gréckych ostrovov v Egejskom mori dospela k dohode so španielskym regiónom Valencia, ktorý by mal na základe nej prijať 1000 spomedzi migrantov nahromadených v tejto časti Grécka. Informovali o tom v utorok regionálni predstavitelia, na ktorých sa odvoláva agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Samospráva gréckeho regiónu Južný Egeis uviedla, že príslušnú dohodu uzavreli so zástupcami Valencie, ktorí sú momentálne na návšteve Grécka. Obe strany týmto spôsobom "vyslali odkaz, že utečenecký problém v Európe je možné zvládať s ľudskosťou a osvietením".

 

Podľa zverejneného vyhlásenia by mali uvedený počet migrantov presunúť z gréckeho ostrova Leros do Španielska prenajatým trajektom.

 

Vlani dorazil do Európy viac než milión migrantov a utečencov; vyše 80 percent z nich trasou cez Turecko a neďaleké grécke ostrovy. Tento rok ich prílev pokračuje príchodom v priemere 4000 ľudí denne. Najnovšia dohoda je podľa AP obchádzaním pomaly napredujúceho relokačného systému Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies