Španielsky prokurátor požiadol o otvorenie procesu s FC Barcelona

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 14:50 • 2 min
Španielsky prokurátor požiadol o otvorenie procesu s FC Barcelona

MADRID - Španielsky prokurátor požiadal Národný súd o otvorenie procesu s futbalovým klubom FC Barcelona, súčasným prezidentom Josepom Bartomeuom, ako aj jeho predchodcom Alexandrem "Sandrom" Rosellom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú údajné daňové úniky, vrátane nezrovnalostí pri podpise Brazílčana Neymara.
     

Podľa vyhlásenia zverejneného v pondelok žiada prokurátor pre Bartomeua viac ako dvojročné väzenie, pre Rosella viac ako sedem rokov a tiež uloženie mastných pokút. Podľa neho by mal takisto klub dostať pokutu 22,202.750 eur za údajné podvody v daňových priznaniach v rokoch 2011, 2013 a 2014.
     

Sudca Pablo Ruz len pred pár dňami obvinil Bartomeua a Rosella za daňový podvod, ktorého sa mali dopustiť v roku 2013 pri realizácii prestupu Neymara. Prokurátor Jose Perals poskytol sudcovi podklady, podľa ktorých Katalánci pripravili daňový úrad o 2,8 milióna eur. Sudca informoval, že Barcelona kúpila hráča za 83,3 milióna eur a nie za sumu, ktorú vykázala v účtovníctve (57 miliónov eur). Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies