Španielsky premiér vyzval voličov, aby pri voľbách neriskovali

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 17:54 • 2 min
Španielsky premiér vyzval voličov, aby pri voľbách neriskovali

MADRID - Španielsky premiér Mariano Rajoy dnes vyhlásil, že ekonomika krajiny je na ceste k oživeniu. Zároveň varoval voličov pred riskovaním pri výbere volených vodcov pri tohtoročných voľbách. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rajoy bránil výsledky vlády svojej konzervatívnej Ľudovej strany v čase vzostupu ľudových hnutí, ktoré ohrozujú moc zavedených strán vrátane opozičných socialistov.
     

Španielsko sa vypotácalo z globálnej finančnej krízy a európskej dlhovej krízy. Európska únia v súčasnosti očakáva, že Španielsko bude jedným z jej najvýkonnejších členov. Španielska ekonomika by mala v tomto roku vzrásť o 2,8 percenta a na budúci rok o 2,6 percenta.
     

Rajoy svojim priaznivcom vo Valencii povedal, že Španielsko "sa dostalo z najhoršieho a teraz musíme vytrvať. Všetko ostatné je zahrávanie sa s ohňom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies