Španielsky premiér sa ospravedlnil občanom za korupčné škandály

NETKY.SK • 29 Október 2014, 08:59 • 2 min
Španielsky premiér sa ospravedlnil občanom za korupčné škandály

MADRID - Španielsky premiér Mariano Rajoy sa dnes prvýkrát ospravedlnil občanom za korupčné škandály, ktoré zasiahli členov jeho vládnej Ľudovej strany. Rajoy sa tiež podľa agentúry Reuters zaviazal uskutočniť viac pre očistenie španielskej politiky. Urobil tak v prejave pred Senátom - hornou komorou španielskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

Je to prvýkrát, kedy sa premiér od vypuknutia série korupčných škandálov otvorene a priamo ospravedlnil. V krajine aktuálne prebieha rozsiahle vyšetrovaniu proti kľúčovým členom jeho strany.
      

"Ospravedlňujem sa v mene Ľudovej strany všetkým Španielom za to, že som do pozícií vymenoval ľudí, ktorí si ich nezaslúžili a ktorí ich zneužili," povedal Rajoy Senátu. Jeho strana už predstavila opatrenia pre boj s korupciou a predloží tiež ďalšiu legislatívu.
      

"Rozsah protikorupčných opatrení budeme stále zvyšovať, až pokým nedosiahneme to, že si ktokoľvek vo verejnej pozícii dvakrát premyslí, kým podľahne pokušeniu korumpovať," dodal. Iba včera španielska polícia zadržala 51 osôb v kauze vyšetrovania netransparentných vládnych stavebných kontraktov. Úrady tiež nariadili prehliadky v 259 nehnuteľnostiach, 400 bankách, spoločnostiach a poisťovniach, zablokovali ich účty a aktíva a zadržali 30 vozidiel. Aféry trvajú posledné tri roky, takmer odkedy Ľudová strana vyhrala voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona