Španielsky panovnícky pár navštívil zranených v barcelonskych nemocniciach

NETKY.SK • 19 August 2017, 16:22 • 2 min
Španielsky panovnícky pár navštívil zranených v barcelonskych nemocniciach

BARCELONA - Španielsky panovnícky pár navštívil dnes v Barcelone hospitalizovaných zranených po štvrtkovom teroristickom útoku v centre katalánskej metropoly.

slovakia

left justify in out

Kráľ Filip VI. a kráľovná Letizia sa najskôr v nemocničnom zariadení Hospital del Mar stretli s viacerými pacientmi vrátane detí. Výraz tváre španielskeho panovníka a jeho manželky vyjadroval vážnosť situácie a značné znepokojenie prominentných návštevníkov pacientov. Ďalšou plánovanou zastávkou panovníckeho páru bola nemocnica Hospital de Sant Pau, v ktorej je v starostlivosti personálu takisto viacero poškodených po vrážaní dodávky do masy ľudí v centre Barcelony.

 

V barcelonských nemocniciach zostáva podľa dnešnej správy španielskej civilnej ochrany ešte 50 zranených vrátane viacerých cudzincov. Až 12 z hospitalizovaných je naďalej v kritickom stave, 24 má ťažké zranenia, 11 menej vážne a traja ľahké zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona