Španielsky občania reagovali na výzvu vlády súvisiacu s bojom proti teroru

NETKY.SK • 5 December 2015, 18:49 • 2 min
Španielsky občania reagovali na výzvu vlády súvisiacu s bojom proti teroru

MADRID - Španielske úrady dostali už v prvých 24 hodinách po štarte protiteroristickej kampane početné podnety od občanov

slovakia

left justify in out

Až 29 z nich, zväčša anonymných, viedlo k otvoreniu vyšetrovania, informoval dnes na predvolebnom podujatí v Castelldefelse pri Barcelone španielsky minister vnútra Jorge Fernández Díaz.

 

Španielska konzervatívna vláda premiéra Mariana Rajoya vyzvala v piatok občanov v rámci novej iniciatívy k ohláseniu podozrivých udalostí alebo osôb. Za týmto účelom došlo aj k zriadeniu webovej stránky s mottom Stop radikalizmu.

 

Podnety však kompetentní prijímajú aj telefonicky alebo čoskoro aj prostredníctvom smartfónovej aplikácie, píše tlačová agentúra DPA.

 

Šéf španielskeho rezortu vnútra zdôraznil význam "zapojenia celej spoločnosti do boja proti barbarom, ktorí by chceli zničiť civilizáciu a naše modely spolužitia". Dodal však, že nejde o vojnu náboženstiev, ale vojnu barbarov proti civilizácii.

 

V Španielsku došlo v tomto roku k zadržaniu okolo 50 predpokladaných džihádistov, ako aj viac ako troch desiatok podozrivých z podpory tzv. Islamského štátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies