Španielsky kráľ dal stranám viac času, aby sa dohodli na vytvorení vlády

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 15:17 • 2 min
Španielsky kráľ dal stranám viac času, aby sa dohodli na vytvorení vlády

MADRID - Španielsky kráľ Filip VI. sa rozhodol odložiť začiatok ďalšieho kola rokovaní s lídrami politických strán, aby im tak poskytoval viac času na vzájomné diskusie, zamerané na dosiahnutie dohody o novej vláde. Informoval o tom dnes kráľovský palác v Madride.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v situácii, keď vodca socialistov (PSOE) Pedro Sánchez uplynulý piatok v parlamente už druhýkrát v priebehu niekoľkých dní nezískal dostatočnú podporu na vytvorenie nového vládneho kabinetu.


PSOE a liberálne hnutie Občania (Ciudadanos) by mali dnes začať svoje spoločné rokovania s ostatnými politickými stranami, uviedol počas víkendu hovorca PSOE.
Španielske strany sa neúspešne snažia o zostavenie novej vlády už od parlamentných volieb konaných 20. decembra, v ktorých ani jeden z hlavných politických táborov nezískal väčšinu potrebnú na zostavenie vlády.


Najskôr sa o sformovanie koalície bezvýsledne pokúšal líder doposiaľ vládnucich konzervatívcov Mariano Rajoy. Kráľ Filip VI. potom poveril zostavením vlády Sáncheza ako šéfa druhej najsilnejšej strany. Ak sa nepodarí sformovať nový kabinet do 2. mája, budú sa 26. júna konať predčasné voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies