Španielsky denník El Mundo nevyšiel na protest proti plánom na prepúšťanie

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 14:36 • 2 min
Španielsky denník El Mundo nevyšiel na protest proti plánom na prepúšťanie

MADRID - Španielsky denník El Mundo sa dnes neobjavil v novinových stánkoch. Príčinou je 24-hodinový štrajk jeho zamestnancov kvôli avizovaným plánom na prepúšťanie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s tým, že od roku 1989, keď El Mundo začal vychádzať, ide o prvý prípad, keď sa neobjavil v tlačenej verzii. Na internete je však dostupný a priebežne aktualizovaný.

 

Štrajk zamestnancov denníka El Mundo súvisí s plánmi vydavateľského domu Unidad Editorial, ktorý chce z práce prepustiť 224 zamestnancov. V prípade denníka El Mundo by výpoveď dostalo 91 ľudí.

 

Unidad Editorial vydáva aj športový denník Marca, ktorý je najpredávanejším v Španielsku, ako aj ekonomický denník Expansión. Oba tieto denníky boli dnes v predaji ako obvykle. El Mundo je v Španielsku denníkom s druhým najvyšším denným nákladom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies