Španielsku železničnú dopravu a metro ochromili štrajky

NETKY.SK • 17 September 2012, 10:50 • 2 min
Španielsku železničnú dopravu a metro ochromili štrajky

Španielsku železničnú dopravu a metro ochromili štrajky - Doprava Železničnú dopravu v Španielsku paralyzoval dnes štrajk zamestnancov odmietajúcich ekonomické reformy a výdavkové škrty, ku ktorému sa v Madride a Barcelone pridali štrajky zamestnancov met

slovakia

left justify in out

img

Železničnú dopravu v Španielsku paralyzoval dnes štrajk zamestnancov odmietajúcich ekonomické reformy a výdavkové škrty, ku ktorému sa v Madride a Barcelone pridali štrajky zamestnancov metra, čo viedlo k rozsiahlym dopravným zápcham na cestách do oboch miest.
      Štátna železničná spoločnosť RENFE informovala, že zrušila približne 300 vysokorýchlostných a intercity vlakov. Uviedla, že podľa dohody o zachovaní minimálnych služieb by počas dňa malo ísť vyše 50 percent vlakov. 
      Zamestnanci zvolali štrajk na protest proti budúcoročnej reštrukturalizácii sektoru dopravy, ktorá podľa nich povedie k rušeniu pracovných miest.
      Zamestnanci metra v Madride a Barcelone štrajkovali počas dopravnej špičky proti znižovaniu miezd.
      Španielsko je v druhej recesii za tri roky, v krajine je 25-percentná nezamestnanosť. Vláda sa pokúša zabrániť tomu, aby musela požiadať o plné refinancovanie, vysvetľuje agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies