Španielsku princeznú Cristinu súdia za daňové podvody, obhajoba požiadala oslobodenie

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:05 • 2 min
Španielsku princeznú Cristinu súdia za daňové podvody, obhajoba požiadala oslobodenie

MADRID - Obhajca španielskej princeznej Cristiny, súdenej za daňové podvody, v dnešnej záverečnej reči požadoval, aby bola zbavená všetkých obvinení. Právnik zastupujúci protikorupčnú skupinu pre infantku naopak žiadal osem rokov väzenia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V rámci prípadu je okrem princeznej obžalovaných zo sprenevery verejných financií aj jej manžel a 15 ďalších osôb. Sestra španielskeho kráľa Filipa VI. čelí v procese, ktorý sa začal 11. januára, dvom obvineniam z daňových podvodov v súvislosti so svojou činnosťou v charitatívnej nadácii Nóos. Je tak vôbec prvou členkou španielskej kráľovskej rodiny od obnovenia španielskej monarchie v roku 1975, ktorá predstúpila pred súd.

 

Až 19-ročné väzenie žiada španielska prokuratúra pre Cristininho manžela Iňakiho Urdangarína, bývalého vrcholového hádzanára a podnikateľa zo sprenevery približne šiestich miliónov eur prostredníctvom zmienenej nadácie Nóos, ktorú viedol. Cristinu počas pojednávania uviedla, že o obchodné transakcie svojho manžela sa nezaujímala a o jeho údajných machináciách nič nevedela.

 

Urdangarínovi právnici dnes taktiež vyhlásili, že ich klient nespáchal žiadne trestné činy a senát by ho mal obvinení zbaviť. Prokurátor a právnik zastupujúci španielske daňové úrady sa zhodli na tom, že Cristina nijaké zločiny nespáchala a za daňové úniky by mala dostať prinajhoršom pokutu. Trojčlennému súdnemu senátu môže trvať celé týždne až mesiace, kým v prípade vynesie rozsudky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies